Duitsland: druk op ananasmarkt

"De ananasprijzen zijn in de afgelopen weken duidelijk gedaald", zegt een Duitse importeur en groothandelaar. Terwijl er op de markt enkele weken geleden nog sprake was van hoge prijzen en weinig aanbod, is de situatie nu omgekeerd. "De toevoer is duidelijk toegenomen. Deze hoeveelheid aan ananas heeft ertoe geleid dat ook de prijzen gedaald zijn", aldus de fruitdeskundige.De markt staat onder druk
De handelaar legt uit dat de markt aanzienlijk onder druk staat. "Men kan al zeggen dat er ongecontroleerd veel ananas geïmporteerd werd", zegt de importeur. Met name grote kalibers bepalen momenteel de handel. "Vooral hier is momenteel een grote vraag naar. Daarom gaan we er vanuit dat er vooral hierbij sprake zal zijn van een te klein aanbod. Veel marktdeelnemers zullen dan weer uitwijken naar iets kleinere exemplaren."

"Speculaties beïnvloeden de markt"
Concrete verwachtingen voor de komende weken wil de groothandelaar niet noemen: "De marktsituatie kan door reclame, het weer of vertraagde leveringen ook snel weer veranderen", zegt hij. "Speculaties beïnvloeden de markt voor ananas erg sterk. Als enkele producenten snel geld willen zien, worden er ook veel producten verscheept - zo als we nu hebben gezien."

Toevoer wordt schaars
Voor het komende jaar verwacht de handelaar een dalend aanbod. "We denken dat de toevoer niet op het niveau van de afgelopen weken zal blijven", zegt de importeur. "Veel handelaren gaan er vanuit dat de toevoer in het eerste kwartaal van 2016 erg schaars uit zal vallen."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.