Filipijnen: uienvolumes -57,5%

De volumes rode en gele uien daalden in het derde kwartaal opnieuw. Een afname van 57,5% brengt de totale productie op 6 ton.

Ook in het tweede kwartaal viel de productie al lager uit dan in het jaar ervoor. De volumes waren 58,1% lager dan in 2014 en bedroegen 46.872 ton (tegenover 111.950 ton in 2014).

De enige gebieden, waar telers in het derde kwartaal produceerden, waren Centraal Visayas en Soccsksargen. Het grootste deel van de productie kwam uit laatstgenoemde regio. Volgens de Philippine Statistics Authority durfden veel telers in Central Visayas geen gewassen te planten in afwachting van de droogte. In Soccskskargen daalden de volumes vanwege een gebrek aan regen.

Het Bureau of Plant Industry maakte eerder al bekend akkoord te gaan met 6.050 ton rode uien uit China en India om het tekort dat Tyfoon Lando in november veroorzaakte aan te vullen. Het BPI heeft tot dusver 121 importvergunningen uitgegeven van maximaal 50 ton.

Bron: businessmirror.com.ph

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.