Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

telers krijgen minder dan 20 cent per kilo

Spanje: Komkommerprijs 50% onder kostprijs

Komkommertelers van de Spaanse coöperaties Coexphal en Ecohal, kwamen afgelopen week twee keer bijeen om de oorzaak van de lage prijzen de afgelopen week te analyseren en de oorzaak te achterhalen. De prijzen komen niet boven de 20 cent per kilo uit en dat is flink onder de kostprijs.

Volgens de gegevens van Coexphal heerst er een grote onzekerheid onder de telers vanwege de slecht behaalde resultaten. Velen nemen hun product uit de handel. Telers met latere aanplanting stoppen hun teelt omdat de opbrengst niet de kosten dekt.

Handelaren, verbonden met ECOHAL en COEXPHAL, zijn bezorgd over de huidige situatie omdat telers hun product uit de handel nemen vanwege de lage prijzen die betaald worden. Dit is een frustrerende en deprimerende situatie voor zowel de telers als handelaren van komkommer in de provincies Almeria en Granada.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.