Jaarrond aanvoer van eigen bodem

Chinezen eten vaker sla

Het consumptiepatroon van Chinezen verandert en geleidelijk neemt de vraag naar westerse producten toe. Dit is ook het geval voor de AGF-sector. In de traditionele Chinese keuken worden groenten gestoomd of gebakken. Rauwe groenten worden dan ook zelden gegeten. De introductie van westerse fastfoodketens in de tachtiger jaren van de vorige eeuw, zorgde er voor dat internationale invloeden zich mengden met de traditionele kookgewoonten. Sla is één van die groenten die profiteert van deze tendens. Hoewel de groente gewoonlijk gestoomd werd opgediend, neemt het rauw eten er van met name in de grote steden tegenwoordig enorm toe.


Slaveld van teler Hefei Wangjia

Sla wordt in bijna alle Chinese stedelijke gebieden geteeld. De voornaamste teeltgebieden zijn Hainan en Yunnan. In een groot land als China vindt de slaproductie jaarrond plaats. 

Er worden buiten verschillende lokale slavariëteiten ook uitheemse rassen geteeld. De voornaamste rassen zijn IJsberg, Chinese leaf, Romain, Radicchio, Rode Eikenbladsla, Indiase en Egyptische sla. De laatste jaren neemt ook de belangstelling voor biologische geteelde sla toe.

Hefei Wangjia exporteert sla naar Zuid-Korea en Taiwan. Het bedrijf zag de vraag dit jaar met 5% stijgen ten opzichte van 2014. "De oogst valt dit jaar enigszins tegen. Het slaseizoen 2015 is teleurstellend verlopen vanwege droogte en overstromingen. Hierdoor was er meer schade door valse meeldauw en mineervliegen," legt directeur, Bright Lu, uit. Over de vraag is hij optimistisch: "Chinese consumenten kopen graag een hele krop sla. Voorgesneden op ready-to-eat producten hebben maar een klein marktaandeel en worden met name voor de horeca geproduceerd."

Het bedrijf exporteert ook knoflook, gember en kastanjes naar de EU.


Voor meer informatie:
Bright Liu
Hefei Wangjia Import & Export

+86 13339299966

+86 13339299966

E-mail: brightliu@china.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven