Duitsland: beperkte beschikbaarheid vleestomaten

Trostomaten stamden in week 49 voornamelijk uit Nederland, België en Spanje, terwijl bij de ronde tomaten ook producten uit Marokko op de markt vertegenwoordigd waren. Cherrytomaten werden overwegend uit Italië geïmporteerd, waarbij het aanbod gecompleteerd werd met Nederlandse en Spaanse partijen.


Trostomaten: gemiddelde prijzen in week 49 Bron: BLE

Bij de vleestomaten domineerde België de handel, gevolgd door Spanje en Nederland. De beschikbaarheid nam weliswaar af, maar was desondanks voldoende om de vraag probleemloos te kunnen dekken. Op sommige plaatsen vielen de leveringen te groot uit, zodat de verkopers gedwongen waren om de prijzen te verlagen.


Prijzen van vleestomaten  Bron: BLE

In München bracht echter zelfs deze maatregel niet het gewenste effect. In Frankfurt werden trostomaten uit Spanje, Nederland en België duurder. Ook in Hamburg trokken de prijzen aan nadat zachte en bleke tomaten uitgesorteerd werden en het aanbod daarmee uniformer oogde en kwalitatief overtuigde.


Ronde tomaten: gemiddelde prijzen in week 49 Bron: BLE

In Keulen moest de smaak en de uitkleuring bekritiseerd worden, wat uiteraard nadelig was voor de handel. In Berlijn was er daarentegen sprake van constante prijzen. Hier was het aanbod namelijk voldoende afgestemd op de vraag.

Bron: BLE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.