ruim 15.000 ton in 2014

BFV enige Belgische partij die peren naar China stuurt

Tholen - Naar China ging er vanuit België in 2014 een volume van ruim 15.000 ton peren. De Belgische Conference peren worden sinds 2010 door de Belgische Fruitveiling gecommercialiseerd onder het merk Truval. Volgens Marc Evrard, Commercieel directeur van BFV, gaat er jaarlijks meer heen. Hij geeft zijn verwachtingen niet in exacte cijfers weer. "Ik kan wel zeggen dat de aantallen jaarlijks verdubbelen of verdrievoudigen. Toch is de export elk jaar weer een verrassing en de uitkomst hangt met veel zaken samen."Ook Nederland

Voordat BFV toegang kreeg tot de Chinese markt ging er ruim drie jaar overheen. Het was de eerste Europese partij die daar binnen kwam met een westerse peer. Ook Nederland mag sinds dit seizoen peren naar China exporteren. "Het is een mooi gegeven dat er nu meer landen volgen, het is natuurlijk dezelfde peer dus er wordt generieke promotie gemaakt voor Conference. Natuurlijk is daarbij heel belangrijk dat de kwaliteit die wordt gestuurd goed en gelijkaardig is. We moeten met z'n allen een smaakvol en perfect product sturen en daar niet mee gaan rotzooien."
 
Beperkt in areaal

Hij ziet de interesse naar Conference in China groeien. "Ik verwacht een gestage groei in de afzet van peren. Als mensen Conference eenmaal geproefd hebben, zijn ze overtuigd. Toch zijn er ook beperkingen. China is groot en het kan even duren voordat iedereen deze peer heeft geproefd. Investeren in promoties en tastings is namelijk een enorme kostenpost. Daarnaast worden we, door de strenge fytosanitaire eisen van China, beperkt in het areaal waaruit geput kan worden. Er zijn slechts enkele honderden hectare goed gekeurd, al breidt dit weliswaar uit."

Voor meer informatie:
Marc Evrard
Belgische Fruitveiling
Montenakenweg 82
3800 Sint-Truiden - België
+32 11 69 34 11
www.bfv.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven