Kameroense bananenexport bereikt 199.000 ton

Het Kameroense Haut Penha Banana Plantation Company (PHP), een dochteronderneming van de Franse Compagnie Fruitière, is de ongekende leider op het gebied van de nationale bananenproductie. Volgens Assobacam (Cameroon banana association) exporteerde Kameroen als land tussen januari en september van dit jaar 199.000 ton. Daarvan nam de PHP 117.000 ton (d.w.z 60% van de totale export) voor zijn rekening.

De nationale producenten onder leiding van de Cameroon Development Corporation (CDC), een vennootschap dat wordt gecontroleerd door de staat en de 2e grootste werkgever van het land is, exporteerde de eerste 9 maanden van het jaar iets meer dan 81.000 ton.

Uit de statistieken van Assobacam kwam ook de productie van de Mbanga Plantations Society (SPM) naar voren, die eindigde als gevolg van discussie rondom de staatsbegroting. SPM bezat een teeltgebied van 800 hectare in de regio Moungo met een bananenproductie van 40.000 hectare per jaar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.