The Greenery Zachtfruit ‘duwt door’

"Zachtfruit bij The Greenery 'duwt door", geeft Sjraar Hulsman aan. Samen met haar telers behaalde The Greenery dit jaar al verschillende mijlpalen en ook de vooruitzichten voor volgend jaar zijn positief.

De zachtfruit- en aspergeafdeling van The Greenery maakte de afgelopen jaren een forse groei door. Zo passeerde de aanvoer van aardbeien verleden week de 22 miljoen kilo, een groei van 40% in 5 jaar en een nieuwe mijlpaal. De groei van blauwe bessen nam in deze periode zelfs met meer dan 100% toe en ook de volumes asperges en kersen groeiden met meer dan 25%. Niet onbelangrijk: de omzet in deze producten nam in gelijke mate met de volumes toe. Ook nu hebben zich weer nieuwe telers aangemeld, zowel vollegronds- als kastelers, die aangeven vertrouwen te hebben in de marktvisie van The Greenery.Nieuwbouw zachtfruitcentrum in Breda
Het Zachtfruitcentrum van The Greenery, gevestigd in Breda, is de laatste jaren flink gegroeid en ook hier wordt een volgende stap gezet. Het besluit voor een nieuw te bouwen pand en ingebruikname van de zachtfruit- en fustloodsactiviteiten is eerder dit jaar genomen. De planning is om het pand eind Q4 2016 in gebruik te nemen. Op de beoogde locatie op het IABC zijn de voorbereidingen in volle gang en zijn oude loodsen reeds grotendeels afgebroken. Door de nieuwbouw zal nog meer ruimte zijn om de producten efficiënt en onder de beste condities te verpakken en te verzenden.Winter Exquise aardbeien weer volop beschikbaar
De belichte teelt aardbeien is bij The Greenery vol op gang gekomen. Ook dit jaar is de teelt gegroeid bij The Greenery en de verwachtingen voor de komende maanden zijn hooggespannen. Onder de merknaam Winter Exquise worden uitsluitend de beste aardbeien uit deze teelt verkocht. Winter Exquise aardbeien staan voor een perfecte kwaliteit aardbeien met een hoge brixwaarde waardoor ze lekker zoet zijn. De aardbeien hebben een bite, die consumenten gewend zijn van Nederlandse aardbeien en ze zijn dus niet zo hard als aardbeien uit Spanje en Noord Afrika. Werd 3 jaar terug het gros van deze aardbeien in Rusland verkocht, tegenwoordig vinden de aardbeien hoofdzakelijk hun weg naar het luxere segment klanten in de Benelux, Scandinavië, Frankrijk en het Midden Oosten. Tot en met maart zijn de Winter Exquise aardbeien volop verkrijgbaar.

Voor product- en verkoopinformatie:
The Greenery Zachtfruit
Sjraar Hulsman
s.hulsman@thegreenery.com
Tel: +31 (0)180 656 979
Mob: +31 (0)650 214 835

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.