Perziken en nectarines in zwaar weer

Abrikozenprijzen stijgen door tekort in Europa

Liezel Kriegler van stART was tevreden over de teeltomstandigheden aan de Westkaap met een oogst die voor vroege perziken begon in de tweede week van oktober 2015 en bijna geen regen tijdens de oogstperiode tot nu toe. Kriegler zei ook dat de maten van het fruit normaal en de volumes iets lichter zijn. De kwaliteit is goed, behalve voor de vroege variëteiten die moeite hebben met de suikerwaarden.

stART's grootste markten liggen in het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. "De Britse prijzen zijn stabiel. Op het continent zijn de prijzen van abrikozen hoog wegens een tekort aan product, maar de prijzen voor nectarines en vooral perziken staan onder druk."

De rand is het afgelopen jaar geleidelijk zwakker geworden, wat zorgen voor de toekomst heeft gegeven. Kriegler zegt dat de wisselkoers in het voordeel is van de telers, maar ook dat deze zal leiden tot hogere inputkosten. 

Hoewel ze nog geen toegang hebben tot Aziatische landen, plant sTART specifiek voor de Aziatische markt. "We zijn gefocust op gemiddeld zure, grote witvlezige nectarines en rode pruimen met hoge suikerwaarden voor de Aziatische markt," aldus Kriegler.

Voor meer informatie:
Liezel Kriegler
re:inc
Tel: +27 21 807 5000
Email: liezel@reinc.co.za
www.reinc.co.za

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.