Zuid-Afrikaanse druivenexport niet beïnvloed door hagel

Freshgold SA-telers hebben dit jaar een recordoogst aan druiven. "Voor het eerst verwachten we volumes van meer dan 60 miljoen cartons om te exporteren vanuit Zuid-Afrika," legt Basjan Bruwer uit. "De goede weersomstandigheden geven ons een goede kwaliteit en een uitstekend groeipotentieel." Het eerste schip ging naar Europa op 3 november, waarna het volgende schip enkele dagen later vertrok.De Red Globe en Dan ben Hannah-variëteiten zullen vanaf week 50 geoogst worden in Namibië, samen met Sugarone en Thompsons. De Noordkaap en Limpopo zullen een week later beginnen met alle variëteiten. Bruwer zegt dat de Westkaap verdeeld kan worden in een vroeg gebied (Olifantsrivier, die al begonnen is met verpakken) en een laat gebied (Bergrivier en Hexrivier, dat met de volgende twee weken met verpakken begint). 

Bruwer meldt dat er wat hagel is geweest in de provincie van Limpopo. Dit heeft echter niet echt een effect gehad op de wijngaarden. Er was echter wel wat schade aan de citrus- en mangoplantages.

In de afgelopen paar jaar hebben Freshgold-telers hun traditionele cultivars vervangen met nieuwe pitloze variëteiten volgens de huidige vraag van de markt. Dit zijn om een paar te noemen de variëteiten Sweet Celebration, Timco, Magenta, Sugra en Arra. "Uitbreidingen op bestaande teeltbedrijven met de witte en rode pitloze variëteiten zullen een effect hebben op de oogst van 2016/2017," besluit Bruwer.

Voor meer informatie:
Basjan Bruwer
Freshgold SA
Tel: +27 (0) 21 555 1966
Email: info@freshgoldsa.co.za
www.freshgoldsa.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.