Nieuwe kansen voor AGF-sector Iran

Van 21 tot 24 november vond er een fact-finding missie naar Iran plaats onder leiding van minister Kamp. Met het bereiken van een nucleair akkoord deze zomer worden naar verwachting in januari een deel van de internationale sancties opgeheven waardoor handel met Iran weer mogelijk wordt. Naast bedrijven uit de olie- en gassector nam een klein aantal tuinbouwbedrijven en vertegenwoordigers vanuit de WUR en de topsectoren A&F en T&U deel aan de missie. Minister Kamp heeft samen met de Iraanse minister van landbouw Hojjati een Letter of Intent ondertekend waarmee een MOU uit 1998 weer leven is ingeblazen. Het doel is om de samenwerking tussen NL en Iran op het gebied van de land en tuinbouw en visserij weer op te starten. Iran wil zeer graag zaken doen met Nederlandse bedrijven en de WUR om hun voedselproductie te verhogen. Dit moet in combinatie zijn met een zo minimaal mogelijk watergebruik.

Over Agroberichten Buitenland
Het netwerk van Landbouwraden ondersteunt Nederlandse bedrijven in de agrarische sector bij hun internationale ambities. Het Landbouwradennetwerk bedient de Nederlandse agribusiness in 74 landen. De kantoren zijn veelal gevestigd in Nederlandse ambassades en consulaten in regio's, die kansen bieden voor Nederlandse agrarische bedrijven. Ook zijn ze aanwezig in regio's met belangrijke internationale organisaties (zoals FAO, OESO, EU en WTO). De Landbouwraden, die worden bijgestaan door lokale experts, hebben uitstekende regionale netwerken en goede contacten met de lokale overheid. Zij staan klaar voor agrobedrijven in alle schakels van de keten en kunnen ondersteuning bieden bij o.a. de opstart van agroprojecten, het vinden van marktinformatie, hulp bij handelsbelemmeringen en informatie over wet- en regelgeving.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.