Sinaasappelproductie Florida sterk verminderd

Het rekeninstituut NASS van het Ministerie van Landbouw USDA maakte deze week bekend dat de sinaasappelproductie in Florida naar verwachting met 30% verminderd zal zijn ten opzichte van vorig jaar. 

De productie wordt dit jaar geraamd op 69 miljoen dozen. Dat is minder dan de 74 miljoen uit de raming van vorige maand en aanzienlijk minder dan in oktober toen deze nog op 80 miljoen dozen geraamd werd. Deze laatste cijfers wijzen op een productiedaling van 29% ten opzichte van vorig jaar. Het NASS raamde de productie van vroege en middelvroege Navel sinaasappelen op 36 miljoen dozen, 24% minder dan vorig jaar. De verwachting voor Valencia sinaasappelen staat op 33 miljoen dozen, een vermindering van 33% ten opzichte van vorig jaar en 11% lager dan de ramingen van vorige maand.

De volumes diepgevroren sinaasappelsapconcentraat uit Florida (FCOJ) vertonen ook een neerwaartse trend. Hoewel de 5,9 liter per doos een toename betekent ten opzichte van vorig jaar toen dit 5,7 liter per doos was. In oktober raamde NASS de productie echter op 6,0 liter per doos. In november werd deze raming naar beneden bijgesteld naar 5,9 liter per doos.

Het Florida Department of Citrus, FCOD, heeft een reactie gegeven op de sombere verwachtingen.

FDOC-voorzitter Shannon Shepp legt uit dat het nog te vroeg in het seizoen is om voorspellingen te doen. Het FDOC richt zich nu met name op de promotie van citrus als een gezond en smakelijk onderdeel van de dagelijkse voeding. "Citrus uit Florida wordt wereldwijd gewaardeerd vanwege de uitstekende kwaliteit. Ramingen doen hier niets aan af," aldus Shepp.

Uit de ramingen van het NASS blijkt dat de grapefruitproductie eveneens zal dalen: van 12,9 miljoen dozen vorig jaar naar 11,5 miljoen dit jaar.


Bron: sunshinestatenews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven