Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fingerlimes één van de duurste fruitsoorten

"Toen we 15 jaar geleden op reis waren in Australië, maakte ik voor het eerst kennis met fingerlimes," vertelt Robert Schueller van Melissa's. "Ik wilde ze graag importeren maar tot op heden is de export van dit fruit verboden." Ongeveer zes jaar geleden begon in Californië de teelt van fingerlimes op commerciële schaal. Sindsdien is de aanvoer verbeterd en zijn de limes verkrijgbaar van mei tot januari. "We werken er echter hard aan om het product jaarrond te kunnen leveren," legt Schueller uit.

Slechts een handjevol telers
Het aantal telers is nog erg beperkt. De Central Valley, tussen Visalia en Bakerfield, is het voornaamste teeltgebied en telt ongeveer 300 bomen.

Moeilijk verkrijgbaar en duur
Vanwege de kleinschalige teelt zijn finger limes moeilijk verkrijgbaar. Ze worden vooral gedistribueerd naar grote steden waar ze te koop zijn bij exclusieve retailers of op het menu staan in exquise restaurants. Cocktailmakers passen het fruit toe in drankjes. Chefkoks gebruiken de finger limes voornamelijk als garnering met name voor Aziatische en visgerechten.
De fingerlimes behoort tot de duurste fruitsoorten, die in de Verenigde Staten te koop zijn. Fingerlimes worden verkocht per gram. Melissa's heeft verpakkingen van 85 gram en van 28 gram, waarvan de kleinste verpakking wordt verkocht voor €7,25. Het fruit wint langzaam aan populariteit. "Om de consumptie verder te stimuleren, zal de prijs per gram echter omlaag moeten," aldus Schueller.

For more information:
Robert Schueller
Melissa's Produce
Tel: (+1) 800-588-1281

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.