Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert Westera, Sweet Fruits:

"Ons concept met boomgerijpte Palmer slaat aan in de markt"

Tholen - Momenteel is er een goede aanvoer van mango's. In vergelijking met vorig jaar ligt de december-aanvoer iets lager. "Wij krijgen momenteel nog de variëteiten Kent en Palmer en Tommy Atkins binnen. De Kent-aanvoer loopt op zijn eind, Palmer is beperkt beschikbaar door regen in het gebied rond Sao Paolo en binnenlandse vraag. De aanvoer van Tommy Atkins zal de komende weken stijgen", verwacht Bert Westera van Sweet Fruits S.A, onderdeel van de Braziliaanse Secchi Agricola-groep met vestigingen in Portugal en Nederland.



"De aanvoer is de afgelopen weken groot geweest en met name de afzet van de kleinere maten was erg lastig. Door het warme weer in Brazilië, zagen we dat er relatief veel klein fruit kwam. De markt is de afgelopen weken goed geweest en behalve een paar kleine maten is de afzet correct geweest. De vraag kwam uit alle hoeken van Europa. Het prijsniveau is sinds een week of twee wel onder de maat. Van een specifieke kerstvraag is geen sprake", vertelt Bert.

Op de vraag of wat de trends zijn met betrekking tot de variëteiten, antwoordt Bert: "We zien dat in het noorden de Kent nog steeds de meest populaire mango is, maar we zien in onze klantenkring een verandering - mede door onze inzet - en dat de Palmer aan populariteit wint. De Palmer is jaarrond door ons te leveren in tegenstelling tot een Kent (en ook de Keitt), die wij eigenlijk maar drie à vier maanden per jaar beschikbaar hebben. Voordeel hiervan is, dat een klant niet hoeft te 'shoppen' in verschillende oorsprongen, met de kans op onzekere aanvoeren tot gevolg."



"We kijken terug op een goed mangojaar. We hebben een behoorlijke dip gekend in juni, maar hebben ons daarvan goed hersteld", vertelt Bert. Hij ziet de toekomst van Sweet Fruits met vertrouwen tegemoet. "Wij weten steeds meer mensen te overtuigen van het unieke concept boomgerijpte Palmer. Dus een mango die jaarrond leverbaar is met een consistente hoge kwaliteit, zeer goede smaak en dat dan zeer attractief geprijsd."

Voor meer informatie:
Bert Westera
Sweet Fruits, S. A.
Westerstraat 154
7811 MV Emmen
T.: +31-591-745111
F.: +31-591-745119
bert@sweetfruits.pt