Spoedleveringen AGF

Rotterdam belangrijke hub voor de Noorse markt

Ieder jaar verscheept DFDS circa 12.000 containers van en naar Noorwegen via Rotterdam. En dat worden er nu nog meer. "Wij merken dat bedrijven steeds meer gaan inzien dat vervoer over zee even snel, goedkoper en zelfs milieuvriendelijker is dan wegtransport. Voor de export naar Noorwegen hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken over het ophalen en afleveren van vracht. We verlenen service van deur tot deur en de haven van Rotterdam is hierbij een belangrijke hub", aldus Harald de Vos, Traffic Manager.Spoedleveringen
De voor Noorwegen bestemde lading wordt op twee manieren vervoerd. "Ten eerste vervoeren we lading die we binnen een straal van 200 km van Rotterdam ophalen. Tot 24 uur voor vertrek worden deze ladingen als spoedleveringen behandeld. Klanten van deze dienst zijn onder andere fabrikanten en consumenten van goederen als ingevroren brood uit de Benelux en Frankrijk en fruit en groenten uit de regio Rotterdam", vult hij aan.

Ierse en Italiaanse lading voor Noorwegen
Ten tweede worden schepen geladen met vracht uit Italië en Ierland. "Na aankomst in Rotterdam wordt de lading direct overgeslagen naar onze Noorse containerschepen. Dit maakt Rotterdam een onmisbare hub voor onze diensten die Ierland, Italië, de Benelux-landen, Frankrijk en Noorwegen met elkaar verbinden. Rotterdam is een hub die onze belangrijke vrachtbestemmingen met elkaar verbindt en bovendien kan er dankzij de gunstige ligging van de haven lading uit een groot gebied worden meegenomen", legt Harald uit.

Vier afvaarten per week
DFDS biedt twee wekelijkse afvaarten aan, een uit Moerdijk en een uit Zeebrugge. Afhankelijk van de haven waaruit ze vertrekken, doen de containerschepen de regio Oslo aan of zeven andere havens, verspreid over de hele westkust van Noorwegen. "Dat is net zo snel als wegtransport en heeft de voorkeur van onze klanten, die ervan profiteren dat hun lading zonder begeleiding naar Noorwegen wordt vervoerd", aldus Harald.

Bron: Port of Rotterdam/DFDS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.