Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Erik Bastiaensen: "Jaar met mooie aardbeienprijzen met uitzondering van vollegrondsperiode"

CLTV Zundert overschrijdt grens 10 miljoen kg aardbeien

Tholen - Dinsdag 8 december overschreed CLTV Zundert voor het eerst in haar historie de omzetgrens van 10 miljoen kg aardbeien. De voorgaande jaren bleef de teller steken op 9,6 of 9,7 miljoen kg, maar door de goede producties dit jaar werd een nieuw record behaald. Teler Anton Ros viel de eer te beurt om de 10 miljoenste kg aan te leveren en hij werd dan ook feestelijk onthaald. "De 10 miljoen was geen doel op zich, maar wel een gedenkwaardige mijlpaal. Ook voorgaande jaren hadden we weleens gedacht dat het zouden halen, maar toen haalden we het vaak net niet. Het had nu natuurlijk ook niet veel later moeten zijn, want dan zaten we alweer in 2016", vertelt directeur Erik Bastiaensen.


Veilingdirecteur Erik Bastiaensen (links) en voorzitter Rinie van Tilburg (rechts) feliciteren teler Anton Roks


"De producties zijn dit jaar goed geweest. Het voorjaar bracht veel kilo's op. In de zomer was het extreem warm en kwamen er grote volumes in een korte periode, al gaan er met zulk warm weer met al die kleine aardbeitjes tegelijkertijd de nodige kilo's aardbeien verloren. Over het algemeen is het een aardbeienjaar geweest met mooie prijzen. Alleen in de vollegrondsperiode in de zomer bleef het prijsniveau achter. Dat was een minpuntje van het seizoen", vervolgt Erik. De bereikte mijlpaal van de omzet van tien miljoen kilo aardbeien krijgt volgende week vrijdag nog een feestelijk tintje tijdens een bijeenkomst waarvoor de colleges van Zundert, Rucphen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur en Alphen-Chaam worden uitgenodigd.


Deze taart was voor de teler die de 10 miljoenste kg geleverd heeft. Alle andere aardbeientelers krijgen overigens een - iets kleinere- taart omdat alle aardbeientelers van CLTV hebben bijgedragen aan het resultaat

CLTV heeft een aandeel van 20 procent van de Nederlandse aardbeienproductie. De aardbeien worden sinds 1997 afgezet via afzetpartner Veiling Hoogstraten. Bijna een derde van de 32 tot 33 miljoen kilo aardbeien die via de Veiling Hoogstraten worden verhandeld, komt op het conto van de CLTV. Bij de veiling in Zundert neemt het aantal telers de afgelopen jaren langzaam af. Door uitbreiding van andere telers blijft het areaal van gelijke orde en de toenemende beschermde teelt zorgt voor grotere volumes per oppervlakte. "Voor meer informatie:
Erik Bastiaensen
CLTV Zundert
T: +31 76 5972241
F: +31 76 5972053
M: +31 6 22691632
www.cltvzundert.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.