Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vluchtelingencrisis: Zweden wil Sontbrug sluiten

De Zweedse regering wil volgens mediaberichten in geval van nood de Sontbrug sluiten om de vluchtelingenstroom te controleren. Een wetsvoorstel moet het volgens de Zweedse krant 'Dagens Industri' mogelijk maken om de brug te sluiten. De brug verbindt Kopenhagen met Malmö en is de wereldwijd langste tuibrug voor gecombineerd straat- en spoorverkeer."Een tijdelijke sluiting van de brug zou een speciale maatregel kunnen zijn om het risico te verkleinen dat de openbare orde of binnenlandse veiligheid beïnvloed wordt als gevolg van de grote toestroom van asielzoekers", citeerde de krant uit het voorstel.

"Het wetsvoorstel geeft, wanneer deze wordt aangenomen, de regering de mogelijkheid om de brug in een noodsituatie te sluiten zonder dat deze beslissing eerst weer door de Rijksdag (het Zweedse parlement) goedgekeurd hoeft te worden", zei een woordvoerder van het ministerie van Verkeer tegen de krant. De plannen stootten bij de oppositie op grote kritiek.

Zweden vangt na Duitsland de meeste vluchtelingen van Europa op. Voor 2015 rekent het land op tot wel 190.000 mensen. Het grote aantal nieuwkomers vergde onlangs te veel van de overheidsinstanties. Nadat Zweden tijdelijke grenscontroles had ingevoerd, was het aantal asielaanvragers afgenomen.

Bron: www.verkehrsrundschau.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.