Schotse transportsector getroffen door Storm Desmond

Chaos in Schotland door afsluiting belangrijke brug

Dit weekend was chaotisch op het Schotse wegennet. De Forth Road Bridge, de brug op de belangrijkste verbindingsroute (noord-zuid) ten noorden van Edinburgh, werd plotseling gesloten voor structurele herstelwerkzaamheden. De Forth Road blijft tot het einde van dit jaar gesloten. Ongeveer 100.000 voertuigen maken dagelijks gebruik van de oversteek.Brian Kenny van de Road Haulage Association for Scotland stelde dat er hard wordt gewerkt om de situatie op te lossen, maar de herstelwerkzaamheden zullen een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen. The Road Haulage Association for Schotland ging gisterochtend in gesprek met de Schotse regering om erachter te komen wat de impact van de sluiting betekent voor de transportsector.

"De RHA heeft de Schotse regering gevraagd om een ​​versoepeling van de regels voor de bestuurder (rij-uren) om ervoor te zorgen dat producten zonder overtreding van de wet geleverd kunnen worden," aldus Kenny.

Er wordt geëxperimenteerd met een vrachtwagen- en busroute op de A985, van Cairneyhill in Dunfermline naar Kincardine, om het verkeer zuidwaarts te verlichten. Deze route wordt uitsluitend voor vrachtwagens en bussen gebruikt, er zijn geen auto's toegestaan ​​op de weg."We wachten op feedback van onze leden om te weten of dit helpt. Er zijn ook extra bussen en treinen ingezet om een ​​deel van het woon-werkverkeer te verplaatsen van de omleidingsroutes," zo stelt Kenny.

Schotland werd dit weekend getroffen door Storm Desmond. Door de hevige neerslag barstten de rivieren buiten hun oevers en overstroomden gebieden in het zuiden van Schotland en Cumbria. Naar gelang werd het leger opgeroepen om mensen te evacueren.Peter Davis van Davis Worldwide zei: "Op dit moment is het nog te vroeg om in te schatten wat de schade is, maar we zijn bezorgd over de weersverwachtingen. Tegen het einde van de week valt er nog eens 28 mm regen op een reeds verzadigde grond." De wortelen van gewassen in de overstroomde gebieden worden beïnvloed als de velden voor langere tijd onder water staan. "Het gebied zal ten minste 10 tot 7 dagen nodig hebben om te herstellen, al zijn in de stormen sommige bruggen en wegen ernstig vernield, dit zal langer duren. Maar er is een goede gemeenschapszin in de regio."

Sommige retailers meldden echter tekorten aan sommige producten, maar hopen aankomende vrijdag de voorraad en levering weer op orde te hebben.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.