"Roberto Latorre: "Exclusieve rassen groot succes in gehele zachtfruitcategorie"

Surexport trekt in bij Mooy en breidt jaarrond aanbod uit

Tholen - Sinds twee jaar vertegenwoordigt Roberto Latorre de Spaanse zachtfruitproducent Surexport uit Almonte (Huelva). De eerste periode vond de ontvangt van het zachtfruit plaats op het IABC-terrein in Breda, maar vanaf mei verzorgt Mooy Logistics op Hazeldonk de logistieke afhandeling. Per 1 januari 2016 betrekt Surexport ook de kantoorruimte bij Mooy op Hazeldonk. "Ideaal, want dan zitten we direct bij ons product. Mooy verzorgt voor ons de hele logistieke dienstverlening van op- en overslag, douane-afhandeling, ompakken, kleinpakken, labelen en transport.""We ontwikkelen ons steeds meer tot jaarrond zachtfruitleverancier voor de Noord-Europese retail. Zachtfruit is een groeiend segment en de verwachting die we bij de start hadden, is uitgekomen, want de groei zit er nog goed in", vertelt Roberto. "Momenteel zijn we volop actief met frambozen. Naast onze producties in Spanje en in het noorden van Marokko heeft Surexport ook eigen teeltprojecten in Kenia en Agadir (in het zuiden van Marokko), waar we de periode met minder aanvoer kunnen opvangen. De frambozenmarkt is goed, de volumes zijn naar verwachting en de prijzen zijn goed. We zijn medio september gestart en het seizoen loopt door tot eind mei."

Exclusieve aardbeienrassen
Hoewel in Spanje de aardbeienteelt afneemt en faveure van de overige berries, vertoont Surexport de aardbeienteelt een stijgende lijn. "We groeien ook dit jaar weer 10% in aardbeien. Nu komen er kleine volumes vanuit Spanje en Marokko, maar vanaf januari zal er weer voldoende aanbod zijn", vertelt Roberto. Hij vertelt dat het succes in de aardbeien mede een succes is door het werk met exclusieve rassen, waarvoor het een samenwerking heeft met PSI. "We zijn inmiddels volledig overgestapt op het ras Victory en dat is een gouden greep geweest.""Naast de eigen productie bieden we steeds meer fruit jaarrond aan. Zo hebben we vorig jaar een start gemaakt met blauwe bessen van overzee en deze lijn breiden we dit jaar uit. Momenteel ontvangen we blauwe bessen uit Chili en het seizoen wordt eind januari opgevolgd met productie uit Spanje en Marokko. Bramen zijn naar verhouding een kleiner product voor ons. Deze hebben we beschikbaar in de maanden april, mei en juni", besluit Roberto.

Voor meer informatie:
Roberto Latorre
Surexport
Hazeldonk 6548
4836 LD BREDA
Tel: 0180-454940
Mob: 06-13991223
robertolatorre@surexport.org
www.surexport.org/

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.