Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Witte vlieg, trips en virussen

Telers Almeria geplaagd door ziekten

Spaanse groententelers in de regio Almeria hebben te maken met zware ziektedruk van onder meer witte vlieg, trips en virussen. Dat meldt ProMed, een internationale organisatie voor infectieziekten. De Spaanse gezondheidsdienst COAG roept de tuinders op om aantastingen en het verlies van gewassen te rapporteren. De relatief hoge temperaturen van dit moment zorgen voor optimale omstandigheden voor de ziekten en plagen om zich te verspreiden.

Volgens COAG zijn diverse tuinders in Almeria genoodzaakt om hun gewassen geheel of gedeeltelijk op te ruimen vanwege virusbesmettingen. De dienst adviseert om strenge hygiƫnemaatregelen in acht te nemen.

Witte vliegen en tripsen zijn vectoren voor de overdracht van virussen in diverse tuinbouwgewassen. De Spaanse tuinders hebben onder meer te maken met besmettingen van begomovirussen in onder meer tomaat en paprika.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum: