Zwitserse investeringsmaatschappij neemt cateringbedrijf Vermaat Groep over

De Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group neemt de aandelen van het cateringbedrijf Vermaat Groep over van Kees Vermaat en zijn neef Paul Vermaat. Met de transactie zou een bedrag van 390 miljoen euro gemoeid zijn. De Vermaat Groep is nu vrijwel uitsluitend in Nederland actief. De nieuwe nieuwe eigenaar zou de activiteiten willen uitbreiden naar de omringende landen. De overname betekent dat Paul Vermaat terugtreedt als algemeen directeur van het bedrijf. Hij blijft nog wel als senior adviseur verbonden aan de Vermaat Groep. Rick Zeelen, de huidige commercieel directeur, wordt de nieuwe algemeen directeur van de Vermaat Groep.

Vermaat heeft zich sinds 1978 ontwikkeld van een delicatessenwinkel tot een toonaangevend bedrijf in horeca- en retailconcepten voor bedrijven, ziekenhuizen, culturele instellingen en evenementen. Het bedrijf beschouwt zich als marktleider in horecaconcepten voor ziekenhuizen. De onderneming uit IJsselstein behaalde in 2014 een omzet van 110 miljoen euro en kende daarmee een groei van ruim 30%. Voor dit jaar wordt een omzet van circa 130 miljoen euro voorzien.

Bron: Financieele Dagblad / Food Hospitality


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.