Roep om meer transparantie na Hepatitis A besmettingen

Australië: Diepvrieszachtfruit met herkomstregio op etiket

In Australië kwam vorige week nieuw binnenlands geteeld zacht diepvriesfruit op de markt. De officiële lancering van Matilda's Frozen Berries, die geteeld worden door Sunny Ridge, volgde 24 uur nadat in Nieuw-Zeeland een nieuw geval van Hepatitis A besmetting aan het licht kwam, die in verband wordt gebracht met geïmporteerd zacht diepvriesfruit.

Het fruit van Matilda's wordt geteeld onder strikt voorgeschreven hygiënische omstandigheden. Bovendien wordt de regio van herkomst altijd op de verpakking vermeld in tegenstelling tot zacht fruit uit grotere faciliteiten in bijvoorbeeld China. "Ons product daagt het huidige etiketteringssysteem uit," zegt Ruth Gallace. "Er moet veel meer transparantie komen in de herkomst van voeding en de manier waarop het wordt verwerkt en verpakt."

Nieuw-Zeelandse autoriteiten hielden ingevroren zacht fruit extra in de gaten sinds fruit uit China in februari besmet bleek te zijn. Vorige week maandag was het opnieuw raak en werden vier gevallen van Hepatitis A ontdekt, die mogelijk te maken hebben met ingevroren zacht fruit. De autoriteiten vaardigden onmiddellijk een waarschuwing uit aan consumenten, die het fruit minimaal 1 minuut op 85º C moeten laten koken om de bacterie te elimineren. De autoriteiten lieten bovendien weten dat de herkomst van de besmetting niet duidelijk is.

 

De etikettering van Matilda's, dat dus niet alleen het land (Australië), maar ook de regio van herkomst van het fruit vermeldt, stelt een nieuwe maatstaf voor het veel besproken 'Country of origin labeling'. 

Matilda's ingevroren fruit verscheen vorige week in de schappen in Victoria. Queensland, New South Wales en South Australia zullen de komende weken volgen.

Voor meer informatie:

Kirstie Bedford (Communications representative)
Matilda's Australian Frozen Berries
Phone: +61437 455 001

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.