Arava zet in op zeewier

Zeewier is een van de meest voedzame natuurlijke producten, maar de consument wil er nog niet aan. Arava Export Growers, een zeewierproducent in Israël, acht zeewier een superfood en denkt dat de consumenten het product uiteindelijk zullen accepteren. Maar wat onderscheidt Arava Export's zeewier van andere concurrenten? Wat vindt de consument aantrekkelijk? Volgens de producent is het essentieel at het product schoon is, vrij van afvalstoffen. 


Omer Kamp van Arava Export Growers

"De oceaan is vuil", stelt Omer Kamp van Arava Export Growers. "Als je iets uit de oceaan haalt, dan zitten er resten in door vervuiling van schepen en fabrieken. Er wordt van alles in gedumpt. Dit wordt geabsorbeerd door zeewier." Arava ontwikkelde een technologie om het water uit de Middellandse Zee te reinigen voor de zeewierteelt. Het water wordt vastgehouden in een reeks baden waar de groei en oogst van zeewier nauwlettend wordt gevolgd."Wij kweken onze eigen soort zeewier," stelt Kamp. "Het is een zeer geavanceerd systeem dat je elders niet kunt vinden." Het voordeel van schoon water kan ook van toepassing zijn op het kweken van vissen. Voor nu richt Arava zich echter op de drie marktsegmenten voor zeewier."We zijn gericht op retail, industrie en fresh food service," vervolgt Kamp. "We willen de mensen onderwijzen hoe zeewier te gebruiken in de keuken. We hebben chefkoks op televisie, die aan de slag gaan met recepten met zeewier. Maar we proberen het ook aan de man te brengen als een product dat uitermate geschikt is in keukenmachines." Een voorbeeld is de combinatie van zeewier en frittelle. Op zichzelf is een frittelle gebakken deeg, maar in combinatie met zeewier staat de snack bol van vitaminen en voedingsstoffen."De gezondheidsvoordelen van zeewier zorgen voor veel potentie," aldus Kamp. "Zeewier heeft zo'n diversiteit aan voedingsstoffen, die je nergens anders kunt vinden." Hij wijst op de ontwikkeling, die granaatappelen doormaakten toen de gezondheidsvoordelen bekend werden. Iets wat zeewier ook te wachten staat. De eiwitten en vitamine B12 zijn tevens geschikt voor het dieet van vegetariërs en veganisten. Zodra de consumenten weten hoe zeewier te gebruiken is, zal de consumptie omhoog gaan en zullen meer retailers het product aanbieden. Kamp hoopt met zijn bedrijf te profiteren van deze populariteit en (potentiële) groeiende markt voor zeewier. "We kunnen dit het hele jaar door verbouwen en hebben 10 oogsten, omdat we gebruik maken van het water van de Middellandse Zee", aldus Kamp. "Je kunt dit niet het hele jaar door verbouwen in Europa, maar we kunnen hetzelfde product elk moment van het jaar leveren met dezelfde kwaliteit." Omdat het zeewier zo schoon is, voegt Kamp eraan toe dat Arava premium-prijzen kan vragen. Zodra het item is opgeslagen zoals verse kruiden, wil de producent de volgende stap nemen door zeewier dichter bij de grote markten te telen, zoals in Japan of de Verenigde Staten, samen met een aantal partners.

"Er is niet genoeg voedsel of eiwit om de totale wereldbevolking te voeden," stelt Kamp. "De zee wordt nog niet als een grote bron van voedsel gezien, maar we denken dat het een belangrijke bron kan zijn. Dit is de toekomst van voedsel en wij zullen ervoor zorgen dat er genoeg is voor iedereen. "

Fruit Logistica
"Tijdens de Fruit Logistica van volgend jaar zijn we van plan om een professionele chefkok in te huren. Hij zal verschillende bereidingen van zeewier laten zien. Dit is belangrijk: het neemt het gebrek aan kennis bij de consumenten en andere partijen weg."

Voor meer informatie:
Omer Kamp
Arava
Tel: +972 3 9728127
Fax: +972 3 9772933

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven