Nieuwe leden: Gebr. Zwinkels, Van Wingerden Tomaten en Kwekerij Dukker

Areaal Prominent trostomaten groeit met 30,5 hectare

Het trostomatenareaal van Prominent breidt uit met 30,5 hectare door de komst van drie nieuwe leden. Het totale areaal beslaat per 1 januari 2016 een oppervlakte van 301,5 hectare glas. Het aantal leden staat hiermee op 27. De nieuwe leden zijn Gebroeders Zwinkels met vestigingen in De Lier en Zevenhuizen, Van Wingerden Tomaten uit Poeldijk en Kwekerij Dukker b.v. uit Tinte. Het lidmaatschap bij Prominent betekent automatisch ook een lidmaatschap bij Coƶperatie DOOR.


Van links naar rechts: Vasco Zwinkels, Matthee van Wingerden, Aad Dukker, Robert Zwinkels en Ed Zwinkels.

De broers Ed, Robert en Vasco zijn eigenaar van het bedrijf Gebroeders Zwinkels. Zij telen tros- en pruimtomaten op 13,7 hectare. Van Wingerden Tomaten is het bedrijf van Matthee van Wingerden. Voorheen teelde hij losse tomaten, maar door de aansluiting bij Prominent gaat hij over naar trostomaten, die hij op 3 hectare teelt.

De eigenaren van Kwekerij Dukker b.v. zijn de broers Aad en Ruud Dukker. "Wij hebben besloten om het areaal van ca. 14 hectare specialtotomaten bij Prominent onder te brengen omdat deze hechte club van telers elkaar naar een hoger niveau tilt en daarmee vorm geeft aan toekomstbestendigheid", aldus Aad Dukker. De gebroeders Dukker waren al enige jaren aan Prominent verbonden met hun andere teeltbedrijf voor cocktailtomaten.

Matthee van Wingerden maakt de overstap naar Prominent onder andere om de volgende reden: "Prominent is een gerenommeerde vereniging met een sterke uitstraling die bovendien innovatief en vooruitstrevend is."
Zwinkels verwoordt een andere reden om te kiezen voor Prominent: "Wij zoeken aansluiting bij een club telers, die samenwerken in de genen heeft. Niet alleen op het gebied van teelttechniek, maar ook wat betreft energie en inkoop van goederen."

De verkoop en marketing van Prominent trostomaten verloopt via DOOR Partners B.V., de verkoopdochter van coƶperatie DOOR U.A. Meer informatie over de telers of Prominent is te vinden op www.prominent-tomatoes.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven