Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Aflandprijs 2015 €13,00 per 100 kg.

Agrifirm Plant verhandelt recordvolume uien

Via de uien aflandpool van Agrifirm Plant is in 2015 een recordhoeveelheid uien verhandeld. Ook het aantal deelnemers nam toe. De aflandprijs van dit jaar bedraagt €13,00 per 100 kg. Agrifirm Plant heeft in de aflandpool met de oogst van 2015, 15% meer uien verhandeld dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ten opzichte van 2013 gaat het zelfs om een groei van 100%. Deze groei is toe te schrijven aan de uitbreiding van het areaal (+7%) volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en aan een toename van het aantal deelnemers in de pool. De goede prijs en de betrouwbare werkwijze, waarmee deelnemers niet afhankelijk zijn van één verwerker, maakt de uien aflandpool voor veel telers aantrekkelijk.

Verkoopseizoen
De verkoop van de uien begon dit jaar in juli. Na een matig uienjaar 2014 begon seizoen 2015 weer met aantrekkelijke prijzen, die voorafgaand aan de oogst opliepen tot €14,00*. Veel telers verkopen hun uien tijdens de oogst. Dat leidde ook dit jaar tot een ruimer aanbod in die periode, waardoor de prijzen daalden naar €10,00. Mede door de jarenlange ervaring van Agrifirm Plant in de verkoop van uien bedroeg de uiteindelijke poolprijs €13,00. Door de verkoop te spreiden over het seizoen, profiteren de deelnemende telers optimaal van de marktprijzen over een langere periode.

Oogst
De oogst verliep dit jaar soms moeizamer dan in voorgaande jaren. Door natte en donkere weersomstandigheden bleek het een uitdaging om het juiste oogstmoment te kiezen. Daardoor duurde de oogst langer dan vorig jaar. Door de spreiding naar teeltgebieden kan de landelijk opererende aflandpool van Agrifirm Plant op de meest rendabele momenten verkopen en leveren. Alle uien in de pool zijn geoogst en waren kwalitatief goed.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.