BLE marktbericht Duitsland

Citroenen: Spanje domineert Duitse markt

Spaanse partijen citroenen eheersten de markt. Turkije leverde inmiddels ook 5 kg en 9 kg dozen. In Frankfurt waren er 15 kg dozen uit Griekenland. Er was genoeg om aan de behoefte te voldoen. Op sommige plaatsen nam de omzet ter plekke af door minder verkoop in de detailhandel. De koersen zwakten vaak af doordat de aanvoer te veel vergde. Zelfs bij kwalitatief hoogwaardige producten moest de waarde regelmatig worden aangepast.


Gemiddelde prijzen van citroenen bron: BLE

Appelen
Ook al was de aanvoer minder, er kon aan de vraag voldaan worden. De handel verliep rustig door de wat lagere temperaturen aan het begin van de week. 

Peren
Italië domineerde de verkoop. In totaal was er minder aanvoer, maar omdat er ook minder vraag was, veranderden de koersen niet merkbaar. 

Druiven
Peru en Brazilië beheersten op het moment de handel. Import vanuit Amerika groeide enorm, waardoor de Europese leveringen sterk verminderden. 

Kiwi's
Beschikbaarheid was zoals gewoonlijk afhankelijk van de mogelijkheden tot opslag, zodat tot nu toe geen tekort ontstond. 

Sinaasappelen
Levering van Navelina steeg continu. Ze komen uit Spanje, Italië, Griekenland en Turkije. Begin van de adventstijd zorgde voor een verhoogde interesse.

Klein citrusfruit
Dalende temperaturen brachten dynamiek op de markt zodat de omzet over het algemeen bevredigend was. Met oog op kwaliteit overtuigden bijna alle offertes. 

Bananen
Beschikbaarheid was wijselijk afgestemd op de rustige maar continue stroom van goederen. Veranderingen van de oproep tot nu toe was amper nodig. 

Bloemkool
Over het algemeen domineert de binnenlandse aanvoer. Deze beschikbaarheid was voldoende om de constante vraag te dekken. De vaak ingetogen interesse steeg vanaf donderdag. 

Salade
IJsbergsalade wordt uitsluitend uit Spanje aangevoerd. Het kwaliteitsspectrum was breed. Daardoor ontstonden grote verschillen in de prijsklasse. 

Komkommer
Spanje bouwt zijn suprematie verder uit. Nederlandse en Belgische invloeden verminderen voortdurend.

Tomaten
In de sector van de ronde en losse tomaat werden de productie regio's in Midden-Europa langzamerhand minder belangrijk. Parallel hieraan stegen de importen vanuit Spanje. 

Paprika
Bij een trage verkoop bleven de noteringen op hetzelfde niveau als de week ervoor. Door beperkte beschikbaarheid klommen ze ook regelmatig.

Uien
Uien kwamen uitsluitend uit Spanje. De overwegend goede vraag resulteerde in een bevredigend resultaat. De waarderingen klommen vaak opwaarts. 

Meer informatie vindt u hier:
BLE Marktbericht KW 48/15

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven