Na 3 jaar weer Britse druiven in het schap

Vroeger werd gedacht dat het Britse klimaat en de Britse grond niet geschikt zijn voor de teelt van druiven, maar proeven die de laatste drie jaar in Groot-Brittannië werden uitgevoerd, hebben geleid tot de ontwikkeling van twee pitloze druivenrassen die op commerciële schaal kunnen worden geteeld. De tests werden gedaan in samenwerking met telers uit Kent, supermarktgigant Asda en deskundige telers uit Spanje.

De nieuwe Britse druiven zullen worden geoogst tussen augustus en oktober, wat betekent dat ze op de schappen zullen liggen wanneer het Spaanse druivenseizoen op z'n einde loopt. Dankzij de mogelijkheid om druiven te produceren in het Verenigd Koninkrijk kan Asda de ecologische voetafdruk verkleinen, omdat het nu niet zo veel druiven hoeft te importeren uit verre landen als Brazilië.

Goldbacher: "De druiven, die worden geteeld in het Verenigd Koninkrijk, waren normaal alleen geschikt voor het maken van wijn omdat ze meestal erg klein zijn en een dikke schil en grote pitten hebben. Deze nieuwe druiven zijn voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk goed in zowel uiterlijk als smaak."

De retailer verkoopt 1,4 miljoen bakjes druiven per week en importeert momenteel fruit uit 15 verschillende landen - voornamelijk uit Spanje, maar ook uit India, Zuid-Amerika en Chili.

Source: dailymail.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.