Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Frank Vansimpsen, Sint-Lucie:

"Voor kerst gaat verkoop waterkers maal vier"

Tholen - Voor de feestdagen neemt de vraag naar speciale producten altijd toe. Bij versproducten is dat meestal pas later in december echt te merken. Volgens Frank Vansimpsen, zaakvoerder van Sint-Lucie, komt er zeker een toename in de afzet de komende tijd. "Kerst is voor ons de drukste periode van het jaar en steeds meer mensen beseffen dat je met waterkers veel verschillende kanten uit kunt in de keuken."Verkoop maal vier

St-Lucie is het grootste waterkersteeltbedrijf in België. Jaarrond wordt dit gezonde product geleverd aan diverse afnemers in de Benelux. "Momenteel is de vraag voor de feestdagen nog niet zo groot omdat we natuurlijk met een dagvers product zitten. We krijgen van sommige klanten nu wel al prognoses door van wat ze verwachten. Bij ons gaat de verkoop rond die tijd maal drie tot maal vier", zegt Frank enthousiast. Ook over de afzet van 2015 is hij te spreken. 

Veelzijdig
Hij benadrukt dat er enorm veel met het veelzijdige product gedaan kan worden. "Voor de feestdagen kun je veel meer met waterkers dan de alom gekende soep. Lekkernijen zoals waterkerspuree, waterkerspesto, vissaus van waterkers, waterkerssabayon zijn nog maar enkele mogelijkheden voor de feestdis." Sint Lucie heeft ook bier op de markt gebracht genaamd 'La Cress'. Dit is een bier, waar onze waterkerszaadjes aan het kookproces worden toegevoegd. Ook een heerlijke aanvulling voor op de feesttafel!"Erkend Streekproduct
Broer en zus Frank en Christel Vansimpsen telen al jarenlang waterkers. Ze zijn de derde generatie van het familiebedrijf dat is gevestigd in de Belgische provincie Limburg. In 2010 namen Frank en Christel het bedrijf Sint Lucie officieel over van hun ouders en breidden sindsdien ook verder uit. Momenteel is St-Lucie het grootste waterkersteeltbedrijf in België. Jaarrond wordt dit Erkende Streekproduct geleverd aan diverse afnemers in de Benelux.

Voor meer informatie:
n.v. St-Lucie s.a.
Kraaibornstraat 37
B-3700 Lauw Tongeren (België)
Tel. +32 (0)12 39 26 03
Fax +32 (0)12 23 00 07
info@sint-lucie.be
www.sint-lucie.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.