Leon Brunier, Prologics Transport:

"Gespecialiseerd in geconditioneerd transport van luchtvracht"

Tholen - Prologics Transport werd opgericht in 2003. Het transportbedrijf startte met één wagen, maar inmiddels is het wagenpark uitgebreid tot dertien trekkende eenheden. Sinds enkele jaren is het bedrijf gevestigd middenin het hart van het luchtvrachtvervoer op Schiphol-Rijk. "We zijn gespecialiseerd in het geconditioneerd transport van luchtvracht, maar we verzorgen ook standaardtransporten door heel Europa", vertelt operationeel manager Leon Brunier. 

"We vervoeren perishables, variërend van AGF tot bloemen en planten en farmaceutische koeltransporten, maar het groenten- en fruittransport vormt het grootste aandeel. We rijden veel van en naar de luchthavens, maar komen ook bij veel bij afzetorganisaties in Nederland, België en op Rungis. Gerenommeerde producenten en vervoerders maken gebruik van onze diensten", vertelt Leon."Al onze wagens zijn voorzien van rollenbanen. Daarmee kunnen wij de vracht eenvoudig aanbieden of ophalen op Schiphol, maar we rijden ook veel op Parijs Charles de Gaulle, London Heathrow en Frankfurt. Gelukkig zijn we door ons netwerk goed in staat om ook de retourvrachten te vullen", vertelt Leon. Hij ziet de laatste jaar wel een kleine verschuiving van de handelsstromen. "Door de hoge NVWA-tarieven in Nederland kiezen steeds meer importeurs ervoor om in Luik of net over de Duitse grens te lossen."

Waar veel transportbedrijven de diensten inschakelen van Oost-Europese chauffeurs, werkt Prologics Transport enkel met ervaren, vaste, Nederlandstalige chauffeurs. "Dat is een investering, maar we willen bij onze klanten voor de dag kunnen komen. Naast het personeel, dat regelmatig HACCP-trainingen volgt - geldt dat ook voor de auto's. We rijden enkel met Euro-6 motoren en laten de trucks maandelijks HACCP-reinigen, terwijl eens in het half jaar verplicht is", vertelt de vervoerder.Volgens de vervoerder is de situatie in transportland weer wat opgeklaard. "Er zijn natuurlijk wat spelers weggevallen en dat zorgt ervoor dat de stromen wat meer verdeeld zijn, wat ook echt nodig was. Voor de transportbedrijven die een lange adem hebben gehad, is dat een uitkomst. Ik hoop dat de goede lijn doorzet, want de logistieke sector is een fragiel kindje. Er hoeft maar iets te gebeuren. Daarbij is luchtvracht een sector van ups en downs met veel seizoenswerk. De truc is natuurlijk om de auto's ook in de rustige periodes op de weg te houden."

"De prijs zal altijd een discussiepunt blijven, maar we doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen", vervolgt Leon. Dat lijkt goed te lukken, want de groei zit er bij Prologics Transport goed in. "We willen het aantal trailers weer uit gaan breiden. We gaan steeds breder in de klanten zitten en worden de laatste tijd steeds meer gebeld door geïnteresseerde bedrijven die ons hebben zien rijden. Ik hoop dat we binnen een paar jaar dertig auto's hebben!"

Voor meer informatie:
Leon Bruinier
Prologics Transport
Tel: 0031(0)20 4055416

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.