Manfred Holz genomineerd voor Fairtrade Awards

Met de internationale Fairtrade Awards eert Fairtrade International eenmaal per jaar producenten, werknemers, handelaren en particuliere personen die zich op uitstekende wijze inzetten voor fairtrade. De categorie "Grootste fairtrade fan" is daarbij een onderscheiding voor het persoonlijke engagement van particuliere personen voor de fairtrade.Eén van de genomineerden hiervoor is Manfred Holz. Hij is een man van het eerste uur binnen de fairtrade in Duitsland. Sinds vele jaren ontwikkelt hij steeds weer nieuwe ideeën over hoe hij partners voor fairtrade kan winnen.

Levensmotto: "Mondiaal denken - lokaal handelen"
Dankzij zijn inzet werd de vereniging "Vehement" (Vereniging van voormalige ontwikkelingshelpers) en het "Neusser Eine Welt Initiative" opgericht, de eerste fairtrade-organisatie in Duitsland. Sinds de oprichting van TransFair in 1992 telt Manfred Holz tot de ondersteuners van de eerlijke handel en werkte hij aanzienlijk mee aan het politieke en strategische begin van fairtrade.

Manfred Holz was van 2007 tot 2011 bestuurslid van TransFair: Hier zette hij zich van begin af aan ervoor in dat fairtrade niet alleen voor 'insiders' een begrip zou worden, maar zich zou ontwikkelen tot een brede maatschappelijke beweging die zich inzet voor een eerlijkere wereld. Geheel volgens zijn levensmotto "Mondiaal denken - lokaal handelen" heeft hij er wezenlijk aan bijgedragen dat de fairtrade uit de niche is gekomen.

Vanaf 3 december 2015 kan iedereen die het goede werk van Manfred Holz waardeert online op hem stemmen als grootste fairtrade fan.

Bron: www.fairtrade-deutschland.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.