Poolse productie diepvriesgroenten gedaald

Data van CSO over september en oktober laat zien dat Poolse bedrijven vijftien procent minder diepvriesgroenten produceerden dan in het voorgaande jaar. Het gaat om bedrijven met minimaal 50 medewerkers. In september werden al cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat de productie in juli en augustus vijf procent lager uitviel: 103.000 ton.

De daling in productie is het resultaat van een lagere oogst in het najaar. Gedurende de eerste vier maanden van dit seizoen produceerde Polen 240.000 ton diepvriesgroenten. Dat was elf procent minder dan vorig jaar.

Naar verwachting valt de productie dit seizoen fors lager uit dan in het voorgaande seizoen. Normaal gesproken laat het najaar een piek in de productie zien. Gevolg is dat de prijzen zullen stijgen. Diepvriesuien zouden al 41 procent duurder zijn. Voor erwten ging de prijs met dertien procent omhoog.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.