Bahrein: Eerste proeven met LED bij Peninsula Farms

Teler Grahame Dunling van Peninsula Farms is begonnen met een teelt onder LED, zodat hij gourmet- en microkruiden kan telen op dezelfde manier als hij in het Verenigd Koninkrijk deed bij F.D.M. Herbs.

Grahames teeltvorm omvat het toepassen van een eigen groeitechniek, die de intensiteit en het aroma van de plant helpt verhogen. De bedoeling is om klein te beginnen en te groeien naarmate het bedrijf groeit. Hij zegt dat ze langzaam zullen telen met de LED-verlichting en het juiste spectrum opzoeken zodat de planten de juiste smaak krijgen.

Er zijn veel hotels en toprestaurants in Bahrein en Grahame's doel is om deze te voorzien van wel smakende micro kruiden van hoge kwaliteit. Behalve micro kruiden gaat Grahame ook minisla telen. Allemaal bedoeld voor de hoogwaardige horeca.
In 2008 leverde hij in het Verenigd Koninkrijk dit gourmetproduct al aan topkoks. Dus zegt hij dat hij veel ervaring heeft met wat een chefkok zoekt. Behalve smaak en textuur is hij van plan de kruiden te leveren waarmee een chefkok een maaltijd in een schilderij en een kunstwerk kan veranderen. Het gaat hier om het produceren van gourmetsalades, omdat Peninsula Farms van zins is om 90% van alle producten lokaal te telen en verkopen. Het streven is naar een merk dat bekend staat om de Lokale Teelt, Productie en Consumptie.

Grahames teelttechnieken hebben 40.000m2 van de kassen in Bahrein veranderd in één van de toonaangevende bedrijven in Bahrein, die kwaliteitsgewassen telen, zoals Salanova sla, tomaten, paprika's en chilipepers. In 2016 zullen ze ook potkruiden kweken voor de grote supermarkten.

Peninsula Farms is er trots op als enige teler in Bahrein Salanova sla aan te bieden en de bedoeling is om de smaak, textuur en lange houdbaarheid van dit exclusieve product te promoten.

Voor meer informatie
Peninsula Farms W.L.L.
Grahame Dunling
Chief Operating Officer
M: +973 39994538
F: +973 17910906

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.