VVD steunt pleidooi TLN

Politieke steun voor fastlane bij Calais

Tijdens een debat vandaag in de Tweede Kamer heeft VVD Kamerlid Barbara Visser gepleit voor de instelling van een 'fastlane' voor geaccrediteerde transport- en logistieke bedrijven in Calais. Daarmee omarmt de VVD het idee dat TLN recentelijk presenteerde na een ledenbijeenkomst met de top 25 'Engelandvervoerders' uit haar achterban. In reactie op het pleidooi van de VVD-fractie heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aangegeven het idee van TLN zeer interessant te vinden. Zij heeft de Tweede Kamer derhalve toegezegd de wens vanuit het Nederlandse bedrijfsleven actief te gaan bepleiten in Brussel en bij haar Franse collega.

Accreditatie
Bedrijven die voldoen aan de zware beveiligingseisen van de UK Border Force voor chauffeurs, vracht en vrachtauto kunnen nu reeds geaccrediteerd worden. Om aan deze eisen te voldoen moeten transportbedrijven flink investeren. Deze investeringen gaan verder dan de fysieke beveiliging van de vrachtauto. Chauffeurs moeten ook getraind worden in het uitvoeren van inspectie- en beveiligingsprocedures. Die trainingen dienen door de transportonderneming zelf te worden gedaan. Dus het kost naast geld ook nog eens veel tijd.

Instellen Fast Lane
Geaccrediteerde bedrijven mogen naar het oordeel van TLN extra beloond worden voor hun inspanningen. TLN pleit voor de instelling van een 'fast lane' om snel de toegangsprocedures tot de trein te doorlopen. Dit verkleint de kans op gevaarlijke situaties door migranten, indringen in voertuigen en de daarbij horende vertragingen. Naast het pleidooi van de VVD in de Tweede Kamer en de positieve reactie van de minister daarop heeft inmiddels ook Eurotunnel aangeven de mogelijkheid van een fastlane te gaan onderzoeken. Op 17 december aanstaande praat een delegatie van TLN met Eurotunnel verder over de aanpak van de problematiek in Calais. Bij het gesprek zijn ook vertegenwoordigers van de Franse, Duitse, Belgische en Engelse vervoerdersorganisaties aanwezig.

Bron: TLN 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.