Reportage inspiratiesessie De Groentevakman

Flandria inspireert de groentevakman bij REO

Een echte versspecialist steekt veel energie in zijn groente- en fruitpresentatie. Hij beschikt over productkennis, waakt over kwaliteit en versheid en legt creativiteit aan de dag om in functie van het seizoen een prachtige groente- en fruitrayon tentoon te stellen.


Foto's van ©StudioDann

Klik hier voor de fotoreportage ©StudioDann

Vanuit deze visie organiseerde Flandria voor de derde maal op rij de wedstrijd 'De Groentevakman van het jaar'. De eer ging dit jaar naar 't Fijnproevertje in Hofstade (bij Aalst). Zij mochten een Flandria waardebon t.w.v. 1000 euro in ontvangst nemen en kregen een reportage in Buurtsuper.be. Uit alle deelnemers werden ook vier provinciale winnaars gekozen: 't Vitamientje uit Landen, Hoevewinkel Vercammen uit Koningshooikt, Groenten en Fruit Frank en Els uit Oostende en Versmarkt S&B uit Spalbeek.

Aansluitend op de wedstrijd konden groenten en fruit speciaalzaken en marktkramers zich gratis inschrijven voor de 2de editie van het inspiratieseminarie. In 2014 zorgde BelOrta voor de inrichting van het event. Dit jaar was het de beurt aan Veiling REO te Roeselare.

Klik hier voor de fotoreportage ©StudioDann

Optimale winkelpresentatie

- De aanwezigen kregen op donderdag 26 november niet alleen lekker eten voorgeschoteld, er werd hen ook een bord vol tips aangereikt voor een aantrekkelijke groente- en fruitrayon. Raf De Blaiser, kwaliteitsverantwoordelijke Flandria, beet als eerste spreker de spits af en lichtte de evolutie van het kwaliteitslabel Flandria toe. (Flandria blaast trouwens dit jaar 20 kaarsjes uit.)
- Groente- en fruitexpert, Jan Prinsen gaf een stand van zaken van groenten en fruit in de winkels, bracht de markten in binnen- en buitenland in kaart en gaf zijn advies over de inrichting van de winkel.
- "De consument is niet geïnteresseerd in je product. Wel in wat je product doet," met deze woorden eindigde Ghislain Leroy van Global Management zijn relaas. Hij daagde de deelnemers uit om kritisch te zijn voor hun zaak en het te bekijken vanuit het oogpunt van de consument.

De avond werd afgesloten met een walking dinner. Hobbykok Ellen Vauterin ging aan de slag met Flandria seizoensproducten en vermaakte het publiek met een kookdemonstratie. Met een gevulde maag en een hoofd vol verfrissende ideeën keerden de versspecialisten huiswaarts. Wie weet wordt een van hen wel 'De Groentevakman 2016'.

'De Groentevakman van het jaar' is een samenwerking tussen Flandria (LAVA), Boerenbond, Buurtsuper (Unizo) en VLAM. Met de steun van Euro Pool System, KBC, Acerta, SBB, Provinciale Landbouwkamers van West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.