Export Amerikaanse cantharellen getroffen na aanslagen Parijs

Terwijl het Westen nog steeds niet helemaal hersteld is van de aanslagen van de afgelopen maand in Parijs, doen Noord-Amerikaanse paddenstoelenexporteurs hun best om om te gaan met een behoorlijk van slag geraakte Europese markt.

Joe Salvo van of Ponderosa Mushrooms & Specialty Foods zegt dat nu het culturele leven in Frankrijk en België tot stilstand is gekomen, de twee grootste markten voor cantharellen opgedroogd zijn. "De markt is enorm veranderd," zegt Salvo.

"Veel van mijn paddenstoelen gaan naar restaurants en cateraars," zegt Salvo over zijn Europese klanten. Nu veel van deze restaurants dicht zijn of een sterke vermindering in hun klantenbezoek zien, is de markt voor de cantharellen van Ponderosa Mushrooms ernstig aangetast. In de afgelopen paar weken heeft het bedrijf een daling van 75% in de export van cantharellen gezien zonder dat er sprake is van schommelingen in de prijs.

"We zien het nu weer een beetje opleven," zegt Salvo. "Klanten beginnen weer bestellingen te plaatsen."Beschadigde oogst houdt Noord-Amerikaanse markt stabiel
Salvo zegt dat een combinatie van koud en nat weer de cantharellenoogst in dit seizoen laag heeft gehouden aan de westkust. Dit bracht ook de oogst vroeg tot een einde. "Het is vastgevroren," zegt Salvo. "De kou gaat zo'n beetje een eind maken aan onze oogsten in Noord-Amerika."

Hoewel dit doorgaans slecht nieuws is, zorgt het verminderde volume ervoor dat de prijzen op de Canadese en Amerikaanse markt niet teveel dalen wegens een overschot door de lage export. "Het heeft de markt gestabiliseerd," zegt Salvo.

Ondertussen verwacht Salvo dat het aanbod van zijn bedrijf de onderneming stabiel zal houden tot in december. "We hebben een opslag van paddenstoelen van voor de zware regen en kou, die ons tot en met de kerst gaat redden," legt hij uit.

Voor meer informatie:
Joe Salvo
Ponderosa Mushrooms & Specialty Foods
Tel: (+1) 604-945-9700

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.