Spruiten horen bij Brits kerstmaal

Volgens deskundigen worden door het gehele Verenigd Koninkrijk spruiten geserveerd op Kerstavond. In de afgelopen tien jaar werden er nooit spruiten van deze (grote) kalibers geproduceerd.

Zo stelt Morrisons dat zijn spruiten dit jaar ongeveer 35 gram wegen in vergelijking met de typische 15 gram. De spruiten zijn ongeveer 40 mm breed en 45 mm lang, groter dan de mond van het gemiddelde kind. Volgens Tesco's spruitexpert, Rob Hooper, "betekent de grotere omvang dat ze gemakkelijker te schillen zijn zonder verlies van hun zoete smaak en klanten zullen minder nodig hebben".

De spruiten zijn geteeld door een van de grootste leveranciers van brassica, TH Clements, gevestigd in Benington, in de buurt van Boston in Lincolnshire. Maar liefst 80% van de totale Britse omzet, wat betreft spruiten, vindt in de twee weken van Kerst en Nieuwjaar plaats. Dit jaar verwachten de Britse spruittelers 70.000 ton te produceren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.