


Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
Top 5 - gisteren
- Nieuw-Zeelandse coöperatie koopt kas van de familie Levarht
- "Groenteprijzen in Spanje corresponderen nog niet met snel dalende prijzen in Nederland"
- "Kleine stagnatie uienprijs was de eerste terugval van het jaar"
- Aanstaande maandag massale staking in Duitsland: "Alle sectoren doen mee"
- Martens Asperges werkt samen met Fruitbedrijf Huids aan verdere ontwikkeling eigen afzet
Top 5 - afgelopen week
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “Dit is een winkel die al 30 jaar niet meer bestaat”
- "We kunnen als kleinere coöperatieve een mooi alternatief zijn voor twijfelende telers"
- Conservenfabriek moet onterecht ontslagen directeur miljoen betalen
- "Prijsniveau Egyptische uien dichtbij Hollandse"
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Gelukkig is er meer begrip bij klanten dat tariefverhogingen onontkoombaar zijn"
- "Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"
Weer
Britse restauranttrends
Meer groenten en meer eetmomenten per dag in 2016
"Groentes komen centraal te staan op het bord. Maar daar komt méér bij kijken: Een bord vol lokale producten of regionaal gekweekte groenten wordt steeds vaker gezien als een volledige maaltijd. Hoofdgerechten zonder vlees, maar met gezonde superfoods als boerenkool, voeren vaker de boventoon op het bord. Het credo is: gezond en lekker."
Daarnaast verwachten de onderzoekers een groeiend aantal eetmomenten. "Consumenten houden wat betreft eettijden niet vast aan oude rituelen. Ze zoeken foodserviceconcepten, die naadloos aansluiten bij hun gehaaste leefstijl. Hapklare snacks die met elkaar gedeeld kunnen worden, zijn populair met name in de uren ná het diner en grab-and-go-platformen groeien voor alle dagdelen."
Bron: FoodService Instituut
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-20 Inkoop verse groenten en fruit door horeca in 2022 hoger dan voor corona
- 2023-03-17 Gemberschijven, rode peperringen en Jalapeño-ringen
- 2023-03-14 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-14 Cateraar Sodexo lanceert samen met Quorn CO2-neutrale recepten
- 2023-03-09 McDonald's Frankrijk vervangt frites tijdelijk door groentefrietjes
- 2023-03-07 HelloFresh boekt recordomzet over 2022
- 2023-02-28 Makro Nederland lanceert nieuwe horecawebshop
- 2023-02-28 Omzet horeca blijft nagenoeg gelijk in vierde kwartaal
- 2023-02-27 "Positieve cijfers over de horecasector vertellen niet het hele verhaal"
- 2023-02-22 Crisis lijkt foodservice bespaard te blijven. Hoe kan dit?
- 2023-02-17 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-08 NextDeli opent foodservice wereld
- 2023-02-07 Colruyt Group introduceert Spar For You: nieuwe foodservice gericht op on-the-go consumptie
- 2023-01-31 Eerste McDonalds zonder personeel
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-04 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid