Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Britse restauranttrends

Meer groenten en meer eetmomenten per dag in 2016

Het nieuwe jaar dient zich aan, dus kijken we vooruit: wat kunnen we verwachten voor het komende jaar? Het Britse marktonderzoeksbureau Technomic presenteert een aantal trends die zij zien voor de horeca en keuken in 2016. Eén van de trends is 'vleesloos'.

"Groentes komen centraal te staan op het bord. Maar daar komt méér bij kijken: Een bord vol lokale producten of regionaal gekweekte groenten wordt steeds vaker gezien als een volledige maaltijd. Hoofdgerechten zonder vlees, maar met gezonde superfoods als boerenkool, voeren vaker de boventoon op het bord. Het credo is: gezond en lekker."

Daarnaast verwachten de onderzoekers een groeiend aantal eetmomenten. "Consumenten houden wat betreft eettijden niet vast aan oude rituelen. Ze zoeken foodserviceconcepten, die naadloos aansluiten bij hun gehaaste leefstijl. Hapklare snacks die met elkaar gedeeld kunnen worden, zijn populair met name in de uren ná het diner en grab-and-go-platformen groeien voor alle dagdelen."

Bron: FoodService Instituut

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.