Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Sinterklaasdipje op goede witlofmarkt"

Tholen - De witlofmarkt heeft dit jaar goed gelopen. "De afgelopen weken zijn goed verlopen en ook de vooruitzichten voor de komende weken zijn positief. We merken goed dat Frankrijk, de grootste aanvoerder van witlof, minder drukt op de exportmarkten. Dat maakt dat we ook richting volgend jaar positief gestemd zijn", vertelt Sjan van Gorsel van Reijnpack uit Sint-Philipsland.



"Momenteel zit de prijs in een klein dipje, maar dat zien we eigenlijk altijd met Sinterklaas. Zo is er vandaag een enorm prijsverschil tussen het witlof op de Belgische veilingen (1-1,10 euro) en de Nederlandse witlof waarvan de prijs momenteel rond de 40 cent ligt, maar vorige week stond de Belgische markt juist wat meer onder druk. Ik wijt de lagere prijzen in Nederland puur aan de Sinterklaasperiode waarin Nederlanders toch op andere producten zijn gefocust dan witlof. Na Sinterklaas zal het wel weer aantrekken."



Reijnpack is één van de grootste witlofverpakkingsbedrijven in Nederland. Zo'n 95% van de witlof gaat bij het bedrijf verpakt de deur uit. "Momenteel zijn Duitsland en Italië onze grootste afzetmarkten, maar de laatste tijd is er ook meer vraag uit Oost-Europa", vertelt Sjan. "De kwaliteit van de witlof is goed. We zitten nu in de derde week van de nieuwe oogst en komen inmiddels goed in productie."

Voor meer informatie:
Reijnpack BV
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
info@reijnpack.nl
www.reijnpack.nl