Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Pieken met name aan einde seizoen"

Citruswaslijn Looije grootste in Nederland

Tholen - P. Looije heeft in maart dit jaar geïnvesteerd in een volledige citruswaslijn. "Citrus uitzoeken en wassen is één van onze hoofdactiviteiten en normaal gezien deden we dit met de hand. Toen de volumes steeds groter werden, besloten we een waslijn aan te schaffen. Hiermee kunnen we veel sneller wassen en daarnaast is de kwaliteit na het borstelen en drogen perfect", vertelt Robbin Van Die.



Elk soort citrus
Binnen een half jaar tijd ging er meer dan 1,5 miljoen kilo citrus over de lijn. Robbin ziet nog veel potentie in het citrus wassen. "De lijn is geschikt voor elk soort citrus, zowel conventioneel als biologisch, dus we hebben eigenlijk altijd wel werk. Er zijn ook seizoenspieken. Met name aan het einde van het seizoen, dan is de kwaliteit van het citrus minder. Door deze over de waslijn te laten gaan, ziet het er een stuk beter uit. In de machine zit ook een afzuiging, die alle stof van de schimmels weghaalt. Bedrijven kunnen het citrus dan vaak tegen een hogere prijs verkopen. Bedrijven hebben ook regelmatig handel waar zoveel rot/schimmel door heen loopt, dat het niet meer te verkopen is. Dan knappen wij het op en kunnen ze een deel toch nog verkopen in plaats van te storten."



Grootste waslijn van Nederland

Volgens Robbin scheelt het wassen met de machine veel tijd in vergelijking met het manuele werk. "Daarnaast is de kwaliteit dan toch net iets mooier aan het einde. Bedrijven waarderen de snelheid van het proces en de kwaliteit. We kunnen grote volumes aan en hebben daarnaast ook koelruimte om het hier enkele dagen op te slaan. We zijn de enige in Nederland met zo'n grote citruswaslijn." Bedrijven betalen wel een meerkost voor het wassen. "De kosten die er voor de lijn bij komen, zoals extra elektriciteit, moeten natuurlijk wel worden berekend. Toch is het voor grote partijen citrus heel interessant om dit via onze lijn te laten schoonmaken in plaats van met de hand. Het is niet zo zeer dat de klant meer betaalt voor het wassen over de wasstraat. De prijs is ongeveer hetzelfde als dat we het met de hand doen, daarom is het zo interessant. (inclusief het water dat we gebruiken en de elektriciteit)."

Voor meer informatie:
Robbin van Die
P. Looije Verpakkingen
06-22567607
robbin@looijeagf.nl.
www.looijeagf.nl