Key Technology introduceert nieuw sorteerplatform op Fruit Logistica

Key Technology laat de Europese voedselverwerkingindustrie kennismaken met haar gloednieuwe digitale VERYX™-sorteerplatform. Het bedrijf neemt in februari 2016 deel aan Fruit Logistica en presenteert het nieuwe platform op haar stand A-03 in hal 7.1B. VERYX is een productlijn van sorteermachines met band- en valplaattoevoer die hoogwaardige prestaties leveren en eenzelfde gebruikersinterface delen. Met oppervlakte-inspectie van alle zijden, multisensor Pixel Fusion™ en camera's en lasersensoren met de hoogst beschikbare resolutie op een digitale sorteermachine behaalt VERYX nieuwe niveaus in het detecteren en onderscheiden van vreemd materiaal en productdefecten. Gebruiksgemak en een intuïtieve gebruikerservaring worden gewaarborgd door een zelfleersysteem, automatische afstelfuncties en een receptgestuurde werking. Hiermee verbetert VERYX de productkwaliteit en maximaliseert het opbrengsten.


 
Aanvulling
"Het platform omvat breedtes van 700 mm tot 2100 mm voor bandtoevoermachines en van 700 mm tot 1400 mm voor sorteermachines met valplaattoevoer. Het combineert bovendien een uiterst innovatieve, nieuwe mechanische architectuur met intelligente besluitvorming voor het behoud van optimale prestaties tijdens heel de productiecyclus. VERYX minimaliseert de behoefte aan operatorinteractie met de machine en stelt nieuwe prestatienormen. Het platform biedt klanten daarmee een uitzonderlijke meerwaarde", aldus Louis Vintro, Senior Vice President New Products & Business Development. "VERYX is een aanvulling op onze bestaande productlijn digitale sorteersystemen en stelt ons in staat de optimale sorteeroplossing te kiezen voor de specifieke behoeften van onze klanten."

Valplaatsysteem
Elke VERYX-sorteermachine wordt geconfigureerd op basis van de productkenmerken, toepassingsvereisten en procesdoelstellingen van de individuele klant. Naast sorteermachines met bandtoevoer omvat het platform sorteerders met toevoer via het gepatenteerde Chycane-valplaatsysteem. VERYX is verkrijgbaar met een scala aan productinspectiebreedtes en is daarmee geschikt voor iedere productiecapaciteit, hoe klein of groot ook.
 
Dode hoeken voorkomen
Voor voedselverwerkers die voor elk object een werkelijk volledige inspectie van het productoppervlak vereisen, kan Key haar VERYX-sorteermachines configureren met sensorinstellingen die dode hoeken voorkomen voor een optimale verwijdering van vreemd materiaal en defecten. Op de bandtoevoersystemen zijn de onderste camera's zo gepositioneerd dat er geen productspatten op kunnen komen. De lagere sensoren blijven daardoor schoon en raken niet verstopt door zich opbouwende verontreiniging. Door het opheffen van deze voorheen veel voorkomende prestatiedegradatiefactor blijven de onderste camera's voortdurend optimaal functioneren. VERYX is daarmee de eerste sorteermachine die continue 100% oppervlakte-inspectie garandeert gedurende heel de productiecyclus.

Detectie
Nieuw in de industrie is ook de multi-sensor Pixel Fusion. Deze geavanceerde detectiefunctie integreert de input van meerdere camera's en lasers in relatie tot elke afbeeldingspixel. Fusen van sensorgegevens op pixelniveau maximaliseert het signaalcontrast voor verbeterde differentiatie tussen goede en slechte objecten. Subtiele productdefecten en probleemveroorzakende vreemde materialen kunnen zo accuraat worden geïdentificeerd en verwijderd.
 
Waar het gaat om het detecteren en verwijderen van de kleinste defecten en vreemde materialen zijn de oplossingscapaciteiten van de nieuwe generatie camera's en lasersensoren tweemaal effectiever dan die van eerdere versies. Met tot vier camera-informatiekanalen en acht informatiekanalen van de laserscanner, in combinatie met geavanceerde LED-verlichting met een optimale frequentie in relatie tot elke sensor, levert Key met elke VERYX-sorteermachine maatwerk dat perfect is afgestemd voor zowel de allereenvoudigste als de meest complexe vereisten van de klant. Ook het nieuwe productscheiding-/uitwerpsysteem wordt steeds aangepast aan elke productapplicatie. Daarbij varieert de afstand tussen de luchtuitgangen en de kracht van de kleppen voor een optimaal beheer van de sorteerstromen.
 
Het modulaire VERYX-design stelt voedselverwerkers in staat hun sorteermachine op locatie te upgraden naarmate hun vereisten veranderen. Zo kunnen ze meer of andere camera's of lasers toevoegen of uitbreiden met hyperspectrale BioPrint™-sensortechnologie.
 
Zelfleren
Dankzij slimme functies als zelfleren, automatische afstellingalgoritmes, voorspellende systeemdiagnoses, intelligente waarschuwingen, FMAlert™ en Sort-to-Grade™ kan VERYX tijdens normale productiewerkzaamheden grotendeels zonder toezicht en geheel zelfstandig functioneren. Het bedienen van VERYX vereist minimale kwalificaties en nieuwe operators bekwamen zich dan ook veel sneller en gemakkelijker dan met andere sorteermachines in het gebruik van de apparatuur.
 
Interface
Voor nog meer gebruiksgemak introduceert VERYX een intuïtieve nieuwe gebruikersinterface (UI) die gebruikers op verschillende niveaus afhankelijk van hun behoeften verschillende weergaven kan aanbieden. De receptgestuurde werking waarborgt klanten elke dag opnieuw van een consistente prestatie van hun VERYX-sorteermachine en maakt het onder meer mogelijk dat hetzelfde product op verschillende lijnen of locaties door meerdere sorteerders wordt gevoerd. De gestroomlijnde UI stelt de sorteerder in staat met een enkele druk op de knop een ander product of nieuwe productkwaliteit uit te voeren.
 
VERYX is uitgevoerd met informatieanalyse van Key, een geheel aan capaciteiten voor gegevensverwerving en connectiviteit waarmee gebruikers een breed scala aan operationele en -productgegevens van de sorteermachine kunnen krijgen. De gegevens kunnen beschikbaar worden gemaakt voor offline analyse of worden gekoppeld aan een SCADA- of productieuitvoersysteem van de klant.
 
VERYX-sorteermachines benutten de gespecialiseerde productverwerkingsoplossingen van Key voor het optimaal transporteren en controleren van elk object tijdens het sorteerproces. Dit garandeert een ultieme nauwkeurigheid bij het uitsorteren van elk vreemd materiaaldeeltje en defect product, waarbij het tijdens het proces onbedoeld verwijderen van goede producten wordt vermeden.
 
Het nieuwe VERYX-platform is eenvoudig te onderhouden en zo ontworpen dat reinigingsvereisten tot een minimum beperkt blijven. Het systeem is gericht op beperking van downtime en verlaging van de totale eigendomskosten van de klant.
VERYX is uitstekend geschikt voor het sorteren van verse, diepgevroren en gedroogde groenten en fruit, bewerkte aardappelproducten, noten en andere producten.
 
Ga voor meer informatie over VERYX van Key naar www.theKeyStandard.com.

Meer informatie:
Key Technology, Inc.
Karel Van Velthoven
Tel: +32 (0) 11 24 91 91
Fax: +32 (0) 11 24 91 99
E: KVanvelthoven@key.net
www.key.net

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.