VS:

Goede prijzen rode ui; export verloopt langzaam

De markt voor uien uit Washington is stabiel en de vraag enigszins beperkt, maar de prijzen voor rode uien zijn goed. Met veel volume uit Japan is de export naar Azië echter laag in vergelijking met voorgaande jaren."Er zijn dit seizoen gewoon niet zo veel rode uien beschikbaar," stelt Jason Walker van Bybee Produce in Prosser, Washington. "De opbrengsten zijn gedaald en er waren eerder enkele problemen met de kwaliteit." Op 25 november bedroegen de prijzen voor een zak (12 kg) jumbo rode boluien uit Washington tussen 10,40 en 12,30 euro. Prijzen voor een zak jumbo (23 kilo) gele hybriden lagen tussen de 6,15 en 7,10 euro en de prijzen voor een zak jumbo witte uien (23 kg) bedroegen tussen 9,45 en 12,70 euro.

"Ik ben onzeker over waar de markt heen zal gaan, maar we zullen in de komende weken veel business hebben omtrent Kerst," aldus Walker. "Dit moet de markt stabiel houden." De export verloopt vanwege de grote Japanse oogst langzamer dan normaliter.

"Japan levert niet alleen aan eigen land, maar ook aan Taiwan, die ons in de weg zit," zo stelt Walker. "Japan was een ​​koper, maar zijn nu een concurrent. We hebben dit jaar niet veel vraag uit Hong Kong, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen gezien, maar de markt kan nog veranderen als Taiwan meer begint te kopen."

Voor meer informatie:
Jason Walker
Bybee Produce
+1 509 788 8000

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.