East Port Said

Egypte voltooit kanaal in juni 2016

Egypte wil tegen juni 2016 een zijkanaal hebben geopend in East Port Said, vlakbij het Suezkanaal. Het zijkanaal moet het transport versnellen en geeft schepen directe toegang tot de haven. Dit heeft Mohab Memish, hoofd van de Autoriteit van het Suezkanaal, laten weten.

Het nieuwe kanaal zal €34 miljoen kosten, waarvan €7 miljoen wordt gefinancierd door de Suezkanaal Container Terminal (SCCT), zei Memish. SCCT is voor 55 procent eigendom van APM Terminals, onderdeel van Maersk Group.

"Het zijkanaal maakt het mogelijk dat schepen uit de open wateren direct East Port Said kunnen binnenvaren", vertelde Memish op een nieuwsconferentie in Ismailiya. Momenteel moeten schepen, die door East Port Said varen, worden gecoördineerd met het Suezkanaalkonvooi.

"De schepen, die East Port Said wilden binnenkomen, moesten tussen zeven en tien uur wachten om de haven in te varen", zei Memish. Hij verwacht dat het nieuwe kanaal de activiteit in de haven tegen 2020 zal hebben verhoogd tot 12 miljoen containers.

Het nieuwe kanaal wordt 9,5 kilometer lang, 17 meter diep en 250 meter breed volgens een verklaring van de SCCT. In augustus lanceerde Egypte een kanaaluitbreidingsproject van €7,5 miljard. Het project moet in 2023 zo'n €12,5 miljard aan jaarlijkse inkomsten kunnen opbrengen. In 2014 bedroegen de inkomsten slechts net meer dan €4,7 miljard.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.