India: Uientelers vragen om opheffing minimum exportprijs

Nu de uienprijs weer op een aanvaardbaar niveau ligt, hebben Indiase uientelers onder leiding van APMC-voorzitter Nansaheb Patil de regering verzocht om de minimum exportprijs van uien te verlagen.

Vorige week lag de gemiddelde prijs op €33,86 per 100 kilo, een daling van €7,76 per 100 kilo. Het ras dat momenteel verhandeld wordt, is de rode Rangda ui, een product dat ongeveer twee weken houdbaar is.

De voorraden van overige uienrassen zijn uitgeput en de nieuwe oogst laat nog tot april 2016 op zich wachten.

Patil geeft aan dat de aanvoer toeneemt en naar verwachting stabiel zal blijven. "Dit bederfelijke product dient meteen geconsumeerd te worden en is niet geschikt voor opslag. Er is inmiddels een overvloedige aanvoer voor huishoudelijk gebruik," licht Patil toe.

Hij voegt er aan toe dat uien alleen geëxporteerd kunnen worden wanneer de minimum exportprijs verlaagd wordt. "Als er niet verkocht of uitgevoerd kan worden, zal er een overaanbod op de lokale markt ontstaan," aldus Patil.

De huidige minimum exportprijs ligt op €660,84 per ton.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.