Overaanbod Chinese gember in VS

De gembermarkt was sterk in 2014, maar dit bleef niet zonder gevolgen. De aantrekkelijke prijzen brachten in de loop van 2015 een tal van nieuwe producenten op de wereldwijde markt. Dit leidde tot overaanbod, en lagere prijzen. Naar verwachting wordt deze negatieve trend ook in het komende jaar doorgetrokken. 

"China overspoelden in 2015 de markt met gember waardoor de prijzen aanzienlijk daalden," aldus Karen Caplan, CEO van Frieda's Specialty Produce. De gember komt momenteel uit China, Brazilië, Hawaï en Peru, maar het is de productie van de eerste die de meeste invloed op de wereldwijde markt heeft."We voorspellen voor 2016 opnieuw een overaanbod, dus de lagere prijzen zullen blijven," concludeert Caplan. "in de loop van 2017 moet alles afvlakken. De consumptie stijgt deels door de consumentenfocus op gezondheid en doordat de smaak van gember 'trending' is," stelde Caplan. "De vraag lijkt elk jaar te groeien, vooral bij juice bars, en we verwachten dat de vraag elk jaar zal blijven stijgen."

Voor meer informatie:
Oakley Boren
Frieda's Specialty Produce
+1 714 733 7660

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.