Azerbeidzjan: Granaatappelproductie +57%

Sinds 1993 biedt Azerbeidzjan humanitaire hulp voor de verbetering van de levensstandaard van vluchtelingen. De VS wil het land hierbij steunen door een investering van 108 miljoen euro in de lopende projecten, zo meldde Alina Romanowski, coördinator van de Amerikaanse hulp aan Europa en Eurazië van het US Department of State. De totale omvang van de steun bedroeg volgens Romanowski sinds 1992 1,04 miljard euro.

De activiteiten van de United States Agency for International Development (USAID), gericht op de agrosector in Azerbeidzjan, hebben geleid tot vooruitgang. De granaatappelproductie is toegenomen met 57 procent, terwijl de productie in andere gebieden is gegroeid met 12 procent. Romanowski voegde eraan toe dat de export van granaatappel en noten met respectievelijk 55 en 68 procent is toegenomen, mede door de Amerikaanse steun.

Bron: trend.az

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.