Gezamenlijk automatiseren voor elke inzetbehoefte

STILL en Egemin Automation bundelen krachten

STILL en Egemin Automation hebben tijdens de vakbeurs Logistica 2015 van 10 t/m 13 november in de Jaarbeurs te Utrecht hun hernieuwde samenwerking beklonken. De partners slaan de handen ineen om klantspecifieke, geautomatiseerde oplossingen te bieden voor elke inzetbehoefte.

De samenwerking tussen STILL en Egemin kent een rijke historie. Sinds 1958 was Egemin lange tijd STILL-importeur voor de Benelux. Daarnaast voorziet de logistieke automatiseringsspecialist al enkele jaren op projectbasis STILL-trucks van de nieuwste technologieën zodat deze automatisch kunnen worden ingezet. Met de overname van Egemin Automation door KION Group in mei van dit jaar is die samenwerking definitief bekrachtigd.


Jean-Paul Dubois, Managing Director STILL Benelux (links) en Jan Vercammen, CEO en Managing Director Egemin Automation.

Twee namen, één gezicht

STILL, dat eveneens tot de KION Group behoort, is een van de marktleiders op het gebied van klantspecifieke, oplossingen voor de intralogistiek. Egemin Automation richt zich op turnkey geautomatiseerde material handling oplossingen voor intern transport en opslag. Met de nieuwe samenwerking worden die krachten gebundeld en ontstaat een team van 350 automatiseringsexperts met kennis in vrijwel alle marktsegmenten. "Wij kunnen als één, grote aanbieder de markt benaderen," stelt Jean-Paul Dubois, Managing Director STILL Benelux. "De Benelux is één van onze belangrijkste markten. Aangezien we nu tot dezelfde groep behoren, kunnen we nog nauwer samenwerken met STILL in de Benelux," voegt Jan Vercammen, CEO en Managing Director bij Egemin Automation, toe.


Met de nieuwe krachtenbundeling bieden STILL en Egemin Automation geautomatiseerde oplossingen voor elke inzetbehoefte

Elkaar versterken
Dat STILL met onder andere de introductie van iGoEasy, een flexibele en intuïtieve oplossing voor het automatiseren van een of enkele trucks met behulp van iPads, reeds eerder op eigen voet succesvolle stappen heeft gezet op het gebied van automatisering van intern transport, zien Dubois en Vercammen als voordeel. Beide partners versterken elkaar.

"Waar de eerder door STILL gepresenteerde oplossingen interessant zijn voor het automatiseren van een deel van het bedrijfsproces, zijn de oplossingen van Egemin Automation voor een totaal andere doelgroep bestemd, en juist interessant voor bijvoorbeeld het automatiseren van volledige magazijn-operaties", weet Dubois. "Door onze knowhow en ervaringen te bundelen, bieden we de markt een one-stop-shop oplossing, waar de klant voor álle automatiseringsvraagstukken terecht kan."

Totaalpakket essentieel
Volgens Vercammen neemt de behoefte aan die totaaloplossing toe. "Traditioneel zijn Europa en Noord-Amerika de regio's waarin het meest wordt geautomatiseerd, met het kostenplaatje natuurlijk al belangrijkste drijfveer", stelt hij. Maar er zijn uiteraard meer factoren die automatisering interessant maken, zoals veiligheid, kwaliteit en het beheersbaar maken en houden van (magazijn)processen. "Het kunnen aanbieden van een totaalpakket is dan van essentieel belang," aldus Vercammen.

Uitgebreid aanbod

Naast de bestaande automatiseringsoplossingen, gebaseerd op de STILL MX-X smallegangentruck, de STILL reachtruck, type FM-X en Egemin's automatiseringspakket voor magazijntrucks, zullen Egemin Automation en STILL vier aanvullende STILL serietrucks, geschikt voor automatisering aanbieden: de EXV-SF stapelaar, de EK-X hoogheffende orderverzameltruck, de CX-T trekker en de EXU-SF elektropallettruck. Daarnaast bieden de partners gezamenlijk een reeks automatiseringsconcepten aan, bijvoorbeeld voor het automatisch transport van enkele pallets van het ene punt naar het andere punt, of voor het transport van goederen met automatische trekkers langs meerdere afzetlocaties. "Doordat ook die concepten geschikt zijn voor serieproductie blijven de kosten laag, ook voor service, en de flexibiliteit ongekend hoog," voegt Vercammen toe.

Meer informatie:
STILL
Sandra Herlaar
T: 078-68 45 200,
F: 078-68 45 299,
E: Sandra.Herlaar@still.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.