van 27-29 november in Hasselt

Startschot voor vakbeurs Fructura

Vrijdag 27 november staat bij veel mensen uit de fruitsector met stip aangeduid in de agenda. Dan organiseren Fructura en Fruitteeltnieuws samen een inspirerende avond in de Ethias Arena in Hasselt. Die bestaat uit de jaarvergadering van het vakblad Fruitteeltnieuws, gevolgd door de officiële opening van Fructura, de professionele vakbeurs voor de fruitteler.
 
Het thema van de jaarvergadering luidt 'Over retailers en telers'. De verwelkoming door Chris Groven, voorzitter Fructura en Gert Peeters, voorzitter Groene Kring Fruittelers Zuid-Limburg start om 16u45 uur. Vervolgens (17.15 uur) spreekt Koen Hazewinkel, docent Retailstrategie en Branding aan EFMI Business School Groningen, over de veranderingen in het retaillandschap en hoe je hier als sector op kan inspelen. Nadien worden heel wat prangende vragen behandeld in een praatshow (vanaf 18 uur) met:
• Tony De Bock, directeur productpromotie bij Colruyt Group
• Eric Jansen, fruitteler hard- en zachtfruit
• Georges Van Keerberghen, bestuurslid Boerenbond
• Koen Hazewinkel, docent Retailstrategie en Branding
Moderator: Jacques Van Outryve
 
Na het slotwoord van Luc Bels, voorzitter van Fruitteeltnieuws en Chris Groven, voorzitter Fructura opent Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege officieel de beurs (vermoedelijk 18u30).
 
De interesse voor deze avond is groot. De 200 beschikbare plaatsen werden vlot volgeboekt. Het belooft een leerrijke, boeiende avond te worden. Tegelijkertijd is dit ook een mooi moment om bij te praten over wat er leeft in de fruitsector en om te netwerken. Iets wat ongetwijfeld zal gebeuren tijdens de receptie na het officiële gedeelte.
 
Over Fructura
Fructura is de driejaarlijkse vakbeurs voor de professionele fruitteler. Voor de editie van 2015 wisten de organisatoren maar liefst 124 standhouders te strikken uit binnen- en buitenland, die samen op 27, 28 en 29 november de Ethias Arena in Hasselt zullen inpalmen. Fructura pakt voor deze jubileumeditie (5de keer) uit met tal van nieuwigheden. Op zaterdag worden de Fructura Awards uitgereikt, er is een quartier viticole (aandacht voor de wijnbouw als diversificatie) en een centraal ontmoetings- en netwerkplein in het hart van de beurs.

Fructura vindt plaats in de Ethias Arena te Hasselt. Deze moderne beurshal biedt ons met ruim 10.000 m2 alle potentieel voor de verdere uitbouw en groei van Fructura.

Adres:
Ethias Arena Hasselt
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

www.fructura.be
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.