Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: 17% grotere appelvoorraden

De appelvoorraad in Frankrijk was eind oktober 2015 zo'n 21% groter dan in dezelfde periode in 2014 en lag 17% boven het gemiddelde van 2010-2014. In een jaar is de voorraad met 14% gestegen als gevolg van de grotere Franse productie. Het exportvolume nam met 1% toe en vergeleken met het vijfjaarlijkse gemiddelde in september steeg de export naar de EU met 7% - het tegenovergestelde van de verkoop op de nationale markt.

In de eerste twee maanden van het seizoen tot aan september was de omzet van de export hoger (+14%) dan in 2014 en dan het vijfjaarlijkse gemiddelde (+14%). Dit was te danken aan de sterk stijgende prijzen, voornamelijk van de export richting Europa (+25%). In september zorgde een actieve vraag naar puree en sap ervoor dat de prijzen voor de verwerking hoog bleven.

In oktober was de export op de Europese markt rustiger en kreeg hij concurrentie van Italiƫ. De exportprijzen waren hoger dan op de binnenlandse markt. Tegen eind oktober daalden de prijzen, maar gedurende de maand bleven ze stabiel en boven het gemiddelde van 2010-2014 (+8%).

Publicatiedatum: