Mike de Koster, WDK Onions:

"Tot eind van het jaar verwacht ik stabiele uienmarkt"

Tholen - De exportcijfers liggen deze weken op een hoog niveau en pakstations draaien dan ook op volle toeren. "Op dit moment is het erg druk. De vraag is vrij breed. Brazilië doet mondjesmaat mee, maar Afrika geeft vol gas", vertelt Mike de Koster van sorteer- en pakstation WDK Onions uit Kwadendamme. Het bedrijf heeft een opslagcapaciteit van 1500 ton in kisten en circa 2000 ton in de bewaarcellen."De baalprijzen zijn met een niveau rond de 24-25 cent heel stabiel. Ik verwacht tot het einde van het jaar ook weinig verandering. De prijs bij de boer ligt rond de 20 cent. Men laat het product niet makkelijk los, maar anderzijds is er ook wel bereidheid om voor deze prijzen te verkopen", vervolgt Mike. "Voor het nieuwe jaar is het tenslotte weer afwachten hoe de kaarten liggen. Welke volumes komen er nog uit Europa en hoe lang komt er vraag uit Afrika? Dat zal grote invloed hebben op de handel."

Kwalitatief mogen wij zeker niet klagen. De kleur wisselt per partij nog weleens, maar per saldo zijn de uien voor alle bestemmingen geschikt. Wel blijft het voor de boeren belangrijk dat ze goed blijven ventileren, omdat de temperatuur vrij hoog is geweest. Er zit in sommige cellen een watervelletje en dan is bezuinigen op de ventilatie de slechtste optie", besluit Mike.

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme
T: +31-(0)113-644270
F: +31-(0)113-644788
M: +31-(0)6-48380272
info@wdk-onions.nl
www.wdk-onions.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.