27 juni – 3 juli 2016

Studiereis fruithandel en teelt in Washington

De Verenigde Staten staan in de top 5 van de meeste fruit producerende landen ter wereld. De VS produceert 31 miljard kg fruit (inclusief citrus) per jaar. De staten met de meeste fruitproductie zijn Californië, Florida en Washington Californië produceert de meeste druiven, aardbeien, perziken, nectarines en kiwi's. Ook hier worden veel appels, peren, pruimen, zoete kersen en citrus geproduceerd. In Florida worden met name citrusvruchten geproduceerd. De staat Washington is de grootste appelproducent van het land (goed voor $ 2,18 miljard per jaar) en een belangrijke producent van druiven, peren en kersen.


 
Washington State
De staat Washington is één van de staten met de grootste productie van appel, peer en zoete kers. De staat Washington in het Noordwesten produceert ongeveer 42 procent van de appels geteeld in de Verenigde Staten (en 60% van die geteeld voor verse consumptie) en is daarmee de grootste appelproducent van het land. De staat Washington is samen met Oregon goed voor 75% van de perenproductie. Het klimaat, ervaren telers en personeel, veel onderzoek, moderne opslag en goede marketing geven de regio een goede reputatie op het gebied van productie van hoge kwaliteit fruit.

De staat Washington werd voor het eerst bekend toen Amerikaanse pioniers aan het begin van de 19e eeuw ontdekten dat het gebied een rijke lava-as bodem en overvloedige zonneschijn had; ideale omstandigheden voor de teelt van appels.
De fruitbedrijven in Washington zijn groot en strak gemanaged. De gemiddelde bedrijfsgrootte is ongeveer 20 ha (50 acres) maar er zijn een flink aantal uitschieters naar 1200 ha (3000 acres) met 300 of meer medewerkers. Met name de grotere bedrijven combineren de eigen teelt met een handelsbedrijf die de verkoop van fruit uit eigen boomgaarden en van collega's door de hele USA en exportbestemmingen verzorgen. Dit maakt het gebied ook interessant om als excursiegebied te bezoeken voor fruittelers en fruithandelaren.

Anders dan in Nederland, waar tot 1 januari 2015 het Productschap Tuinbouw (een publiekrechtelijk orgaan) de scepter zwaaide, zijn de fruittelers, de verpakkers en de transporteurs in de VS georganiseerd in zogenaamde onafhankelijke marketing boards. Erg interessant! Deze marketing boards verzorgen de promotie, richten zich op uitbreiding van de markt en zorgen voor verdere productontwikkeling en –onderzoek. The Washington Apple Commission (www.bestapples.com) is een voorbeeld van een marketing board, opgericht in 1937, gefinancierd door de telers.
 
Zelf eens kijken in de staat Washington?

Van 27 juni tot 3 juli 2016 organiseert Agro Reis Academy in samenwerking met WTE Fruitadvies een exclusieve zakelijke studiereis voor fruittelers, fruithandelaren, vruchtboomkwekers en toeleveranciers naar de staat Washington, VS.
De reis heeft een sterk ondernemend en inspirerend karakter met veel mogelijkheden tot het opdoen van nieuwe zakelijke contacten en het inwinnen van specifieke (sector-) informatie en inzichten. We laten u kennis maken met enkele Amerikaanse topondernemers op het gebied van fruitteelt en handel. We willen u inspireren en kennis laten maken met de 'American way of doing business'.
We vliegen naar Seattle waarna we in enkele dagen de bekende fruitstreken in de Wenatchee- en Yakima-vallei bezoeken. Wenatchee is de appelhoofdstad van de wereld. Nieuwe appelrassen als Ambrosia en Honey Crisp komen uitgebreid aan bod, evenals peren en kersen. We discussiëren over nieuwe ontwikkelingen rondom verpakken, sorteertechnieken en de afzet van fruit. Uiteraard is er aandacht voor de omgeving en enkele highlights zoals vliegtuigfabrikant Boeing.

Informatie studiereis staat Washington

Het programma voor deze studiereis vindt u www.agroreisacademy.nl.
De prijs van deze 8 daagse studiereis is € 3.095 (all-in).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.